HB Køge Pigefodbold fejrer 1 år og udvider

0
1839

 HB Køge Pigefodbold fejrer 1 års fødselsdag med at inkludere endnu en årgang , styrke organisationen og gentænke træningen

Af HB Køge Pigefodbold

KLUBNYT HB Køge Pigefodbold, der er et overbygningssamarbejde mellem Borup, Dalby, Haslev, Svogerslev, Køge Pige FC, Køge BK og Herfølge BK, kan 1.januar 2017 fejre 1- års fødselsdag. Man kan se tilbage på et år som har givet en masse erfaring omkring hvad det kræver at opbygge en pigeafdeling, der på sigt kan klare sig i konkurrencen med de bedste hold på Sjælland, således at spillere fra Syd- og Østsjælland ikke skal til BSF, B93 eller Brøndby for at spille på højeste niveau.

”Og i forhold til den målsætning har vi stadig et stykke vej igen – men retningen er den rigtige” siger Søren Østergaard, formand for Herfølge BK og med i styregruppen for HB Køge Pigefodbold.

”Vi startede ud med et U15-hold i 2016 og pr. 1.januar 2017 har vi  hold i U13, 14, 16 og damesenior, så tingene udvikler sig stille og roligt. Vi har valgt at udvide HB Køge Pigefodbold til også at omfattet U13, hvilket betyder at vi i foråret 2017 har U13- og 14-hold  i Øst-rækken, mens U16 og senior spiller i rk 1. Målsætningen er at vi fra sommeren 2017 også har et U16-hold, der spiller sig i Øst-rækken.  Det er vigtigt for os, hvis vi skal kunne fastholde de spillere vi har med omkring DBU, men nu må vi se om vi lykkedes med det! Vi vil selvfølgelig gerne løbende udvikle projektet, men omvendt er det også vigtigt for os, at der er balance mellem de sportslige ambitioner og det organisatoriske setup, således at projektet ikke ender som mange andre ambitiøse pigeprojekter, der er poppet op for derefter at forsvinde igen”.

De perfektionistiske piger tilbydes coaching!

”Vi har arbejdet målrettet med at få styr på alt det udenfor banen, og vi er ret glade for at vi kan gå ind i det nye år og vide at vi har et velfungerende setup omkring sundhedssektor, fysisk træning, målmandstræning, analyseprogrammer, en sportschef m.v. Og så har det har været et kæmpe boozt for projektet, at Thomas Bo Nielsen, der tidligere har været med til at bygge ungdomsarbejdet op i B93, har sagt ja til at være en del af af projektet. Thomas fungerer som fodboldfaglig konsulent, står for en del af vores kompetencetræning og i det nye år går han i gang med et coaching-forløb med vores spillere. Noget vi forventer os rigtig meget, fordi de forhåbentligt kan medvirke til, at pigerne får redskaber til især at håndtere det, at være pige i en kultur, hvor det perfekte er det normale. Det betyder at de ofte er bange for at lave fejl, men modet til at turde at lave fejl er jo bare en vigtig del af kulturen i et talentudviklingsmiljø, og vi håber at forløbet med Thomas kan medvirke til at pigerne tør tage nogle flere chancer!

hb-koege-u14-oest

Fokus på spilleren i stedet for på holdet…..

I HB Køge Pigefodbold er fokus på spilleren frem for holdet. Det betyder at man henover vinteren arbejder med en model, hvor træningen tager afsæt i hvad den enkelte spiller har brug for at arbejde med. Den nytiltrådte sportschef Max Olsen forklarer ”Vi har simpelthen kigget på hver enkelte spiller  – set på styrker og svagheder – og organiseret træningen,, således at spilleren kan få lov til arbejde målrettet med såvel at skærpe spidskompetencer, som at styrke de områder, hvor spilleren ikke er kommet så langt i den fodboldfaglige udvikling. Det betyder at man kan træne f.eks. sparkeformer sammen med piger man ikke normalt spiller sammen med – og blive trænet af den træner i vores trænerteam, der har den største kompetence i forhold til sparkeformer, hvilket jo ikke nødvendigvis behøver at være ens normale holdtræner. Ved at organisere træningen efter denne model, sikrer vi spilleren altid bliver trænet af den træner i teamet, der har den største kompetence i forhold til det der bliver trænet!

De bedste piger træner med og spiller mod drenge – men det gør de næstbedste forhåbentligt også snart!

I HB Køge Pigefodbold har de pt. 5 spillere med omkring DBU-samlingerne på U14 – og for at give disse piger de bedste udviklingsmuligheder træner de med Herfølge BK´s U14-drenge og U14-Øst-holdet spiller med i en drengerækken i DBU´s vinterturnering. ”Vi kan se at det rykker pigerne, men de næstbedste piger vil jo også gerne være bedre, så lige nu arbejder vi på at udvikle en model der gør, at de piger der har mod på det, også kan komme til at træne med drenge. Her skal der lige arbejdes med lidt kultur, men jeg tror at vi nok skal komme i mål med dette projekt, således at vi fremadrettet har fokus på såvel de bedste som de fleste” fortæller Søren Østergaard, der sammen med resten af styregruppen, er ved at have styr på programmet for foråret der bl.a. byder Future Cup, talentstævne i Vejle, tur til Holland og U14-pokalsemifinale mod Brøndby den 3.maj på Herfølge Stadion: ”Det satser vi på bliver et event, der kommer til at sætte pigefodbolden på dagsordenen i lokalområdet. Det er planen at vi i forbindelse med denne kamp også lancerer en fælles kommunal satsning på pigefodbold på tværs af klubberne i Køge Kommune – og det med bliver med politikere, landshooldsspillere, events på skoler m.v. Og så fslutter vi af med en pokalsemifinale med min 300  tilskuere på Herfølge Stadion og to hold, der gør hvad de kan for at være god PR for pigefodbolden!

Yderligere info om HB Køgefodbold kan fås ved henvendelse til Sportschef Max Olsen på 52 14 75 20.