Team Odense Q: Vi skal score flere mål i U18 DM

0
1699

U18 DM-ligaen: Bo Sundahl, cheftræner for Team Odense Q om forventningerne til turneringens afgørelse: “Vi skal score flere mål i de resterende 11 kampe end vi gjorde i de første 13.”

Interview af Solveig Valbjørn

Lørdag den 4. marts starter forårssæsonen og dermed sidste og afgørende halvdel af U18 DM-ligaen. Som optakt til sæsonen sætter FODBOLD FOR PIGER i de kommende uger fokus på U18 DM-holdene. Vi interviewer holdenes trænere for at høre om deres tanker og ambitioner for foråret. I dag: Bo Sundahl, cheftræner for Team Odense Q, der pt. indtager 7. pladsen i ligaen:

Hvad arbejder I på at forbedre i forhold til turneringens første halvdel?

Vi har i efteråret arbejdet rigtig meget med at holde fast i bolden under pres og bygge spillet op fra bagkæden. Det har fungeret rigtig fint i de fleste kampe, men vi har haft svært ved at skabe chancer mod mere velorganiserede modstandere eller modstandere med et dybere udgangspunkt på banen. Det vil være vores fokus i de kommende måneder.

Hvor ligger jeres styrker og svagheder?

Vi har 11 U16 spillere i truppen ud af ca 16 spillere, så ikke uventet mangler vi lidt rutine og fysik i U18 DM rækken. Men jeg synes, at pigerne har været overraskende gode til at kompensere for deres mindre fysik, ved at være gode til at flytte bolden rundt og undgå for mange nærkampe. Vores styrke er klart vores boldkontrol og tekniske niveau, som allerede på nuværende tidspunkt ligger over middel i DM rækken.

Hvordan forbereder i jer på turneringsstart?

Vi har ikke gjort så meget anderledes end tidligere på sæsonen. Vi har formidable træningsforhold med adgang til 2 gode kunstgræsbaner, så bortset fra en kort julepause, har vi holdt en næsten normal træningsrytme. Vi har dog her i opstarten reserveret den ene træningsaften i de kommende 8 uger til et styrketræningskursus, så vi kan få pigerne sikkert i gang med at træne med vægte.

Hvad er jeres forventninger til den sidste halvdel af sæsonen?

Vi skal score flere mål i de resterende 11 kampe end vi gjorde i de første 13. Hvis det lykkedes, så ender vi med stor sandsynlighed i den øverste halvdel af tabellen og det vil også være langt over vores forventninger til denne debutsæson.

Hvor ser i jer selv i tabellen efter sæsonens sidste kamp?

Det mest realistiske vil være en plads fra 6-9 og kan vi forsvare vores nuværende 7. plads vil det være meget tilfredsstillende.

Hvem tror i ender med medaljerne?

Jeg er rimelig sikker på, at medaljerne skal fordeles mellem den nuværende top 4. Det vil sige mellem Kolding Q, Team Viborg, Brøndby og BSF. Men selvom BSF imponerede os meget i vores indbyrdes kamp, så tror jeg, at de 3 andre er mere stabile henover en hel sæson. Så Viborg, Brøndby og Kolding i nævnte rækkefølge.