Amanda og Ayshin blander fodbold og HTX på Brazil Football College

0
1476

Amanda og Ayshin går begge på Brazil Football College, hvor de ikke behøver at vælge imellem fodbold og uddannelse. De er begge to imponerede over det høje niveau af både træningen og undervisningen på HHX.

Fra Brazil Football College:

Ayshin Sadeghi og Amanda Svit, to piger på 16 år, går sammen på første år på Brazil Football College i Grenaa. Fodbold har i mange år været en del af deres hverdag, og da de skulle vælge ungdomsuddannelse vægtede muligheden for at træne seriøs fodbold i skoletiden højest.

”Vi behøver ikke at vælge imellem, om vi vil have tid til skole eller træning. Her ligger begge dele i skemaet. Hvis jeg havde valgt et andet gymnasie og spillet fodbold ved siden af, ville jeg føle, jeg ikke havde tid til begge dele. Her får skolen undervisningen og træningen til at passe sammen,” fortæller Ayshin.

Hun går i klasse sammen med Amanda på hhx, og begge piger synes, at kravene er højere end i Folkeskolen. Men lærerne er søde og dygtige og hjælper dem i gang. Samtidigt får de mere ansvar i undervisningen på den særlige studieretning, de går på sammen med blandt andre drengene på Brazil Football College. Både i og uden for undervisningen har de det godt sammen.

Brazil Football 1

Træning med hurtige fødder

”Jeg har aldrig gået i en klasse, jeg kunne lide så meget. Vi fodboldpiger sidder tit sammen om eftermiddagen før træningen og spiser marmelademadder sammen. Andre gange er vi på campus, hvor vi spiller fodbold eller computer med drengene. Vi har også et godt forhold til dem fra andet og tredje år, som vi blandt andet fester med,” fortæller Amanda.

For pigerne er skole og fodbold lige vigtigt, og de sætter stor pris på træningen, som foregår fire gange om ugen. Her varmer pigerne på Brazil Football College op med drengene, og nogle gange laver de også øvelser sammen, men ellers er de adskilt i piger og drenge.

”Træningen er mere professionel og meget brasiliansk med hurtige fødder. Den er teknisk god, og trænerne tager os mere seriøst. Jeg føler, der er fuldstændigt styr på det, og når vi er skadet, tager vores fysiske træner, Fabio, os med i svømmehallen. Jeg kan helt vildt godt lide den nye og bedre måde at træne på,” roser Amanda.

Brazil Football 2

Lidt som på efterskole

Hun ved ikke, hvad hun vil efter Brazil Football College, men hun vil gerne ud at rejse til blandt andet Asien og måske læse til advokat eller psykolog. Ayshin er heller ikke afklaret med sine fremtidsplaner, men overvejer at læse idræt. Først er der dog tre gode år på Brazil Football College i vente.

”Det bliver fedt, og vi glæder os til, der kommer flere piger næste år. Sammenholdet er lidt som på en efterskole her, og jeg har allerede anbefalet flere at søge ind. Det er fedt, uanset om man bor hjemme eller på college, og så kommer det til at se godt ud på CV’et, at man har taget en hhx og trænet fodbold på højt plan samtidigt,” vurderer Ayshin.

Brazil Football 4

FAKTA

Brazil Football College og de tre F´er

Fodbold

De 3-4 træningspas i skoletiden er tilrettelagt og bliver gennemført af brasilianske trænere, hvilket giver en anderledes træning på absolut højeste niveau, med vægt på teknik og individuelle færdigheder. Der er fokus på den enkelte spiller, hvor der bliver lagt en individuel plan for din udvikling som spiller. Mængden af træning er skræddersyet, så balancen mellem uddannelse og træning er optimal.

Faglighed

På Handelsgymnasiet får du en moderne meningsfyldt studentereksamen, der giver samme muligheder for videregående uddannelser som det almene gymnasium. Hvis dit uddannelsesønske er et andet end hhx – f.eks. htx, eux eller eud – kan dette aftales individuelt. Ens for alle sportselever er at man bliver frisk og klar i hovedet efter en morgentræning og har overskud til at deltage i undervisningen efterfølgende.

Brazil Football 3

Fællesskab

Du vil opleve et intenst forløb sammen med dine kammerater på Brazil Football College. Der opstår et tæt sammenhold, når dem man bor med og går i skole med, også er dem man træner med og vinder kampe med. De fantastiske studieture, hvor dannelse og fodboldtræning går op i en højere enhed, giver oplevelser og venner for livet.