10 ting kun fodboldpiger forstår

0
3930

Der er både fordele og ulemper ved at være fodboldpige. Vi har listet 10 af de ting, som vi er sikre på, at alle fodboldpiger kan relatere til.  

Af Solveig Valbjørn

  1. Den gode tanline

Sommer efter sommer oplever du det samme, trættende problem ved at spille fodbold. Selvom du bruger timevis i solen, så ender du alligevel altid med de hvideste lår og skinneben i hele din omgangskreds. Og nej, det nytter ikke noget at hive shortsene højt op og sætte sokkerne ned. Der er bare ikke noget at gøre ved det. Men brune knæ er vel også bedre end ingenting?

 

  1. “Jeg kan ikke, jeg skal til træning”

…er en sætning du har sagt alt for mange gange. Dine veninder forsøger (naivt) gang på gang at få dig med til diverse fester og aftaler. Men kan du lige den dag? Svaret er højst sandsynligt nej hver gang – for du har enten træning eller kamp. Og hvis ikke, så er du så træt, at du bare skal ligge derhjemme og lave ingenting.

 

  1. Farverige ben

Endnu en ting, der gør det til en fuldstændig umulig mission at få flotte ben. Du har nemlig konstant blå mærker og hudafskrabninger…og chancen for at de når at gå væk inden du får nogle nye er minimal. Men inderst inde synes du også at det er lidt sejt at vise dem frem.

 

  1. Brysttæmningen

Det ser så sejt ud, og du har højst sandsynligt aldrig rigtigt lært det, fordi du ved hvor stor risikoen ved en brysttæmning er. Det kan gøre ondt. Rigtigt ondt. Især om vinteren, når det er isnende koldt, og bolden bare rammer den mindste smule forkert, så du skal gå rundt med den største smerte resten af træningen. Og hvis du laver en tæmning med brystet foran en hvilken som helst uskyldig dreng, så kan du være helt sikker på, at han ikke kan lade vær med at grine.

 

  1. Træningsbukserne

Du har stensikkert minimum 10 par liggende derhjemme. Sikkert et par i grå, et par i sorte, et par fra adidas, et par fra hummel, dem du har på til træning og dem du har på derhjemme. Og så har du dine pæne træningsbukser, som er dem du tager på når du skal i skole. Faktisk ville du ønske, at du kunne have dem på hver evig eneste dag, for der er virkelig ikke noget værre end at bruge halvdelen af din morgen på at mase dine stærke fodboldlår ned i et par alt for stramme bukser. Træningsbukser er jo alligevel det pæneste…

 

  1. Håret

Ja det er vigtigt at håret sidder som det skal inden træning (og især inden kamp), men det er også noget der har taget flere år at lære. Laver du for eksempel en fletning, så får du den smadret i øjnene hvert andet minut, men laver du i stedet en knold, så løsner den sig også hvert andet minut. Har du for kort hår kan du ikke lave hestehale, og har du for langt hår, så er det også irriterende.

 

  1. Den evige diskussion

Du HADER når der er nogen der begynder den. Den evige diskussion. “Drenge er bedre end piger til at spille fodbold”. Ja det er rigtigt fint, men det betyder ikke, at du er bedre end mig – kan du finde på at sige. For den evige diskussion kan gøre dig rigtig vred. Til gengæld ELSKER du at bevise over for drengene, at du er bedre end dem.

 

  1. Du bruger dine indershorts under dine kjoler

Ja det er såmænd et gammelt trick, men du har nytænkt det. Når du indimellem skal have kjole på (det kan man nemlig ikke komme uden om), så bruger du da bare dine lækre indershorts under kjolen. Det er smart.

 

  1. Da du var lille troede folk du var en dreng

Hvis du har spillet fodbold siden du var lille, så har du helt sikkert oplevet at få stillet dette spørgsmål. Du spillede altid sammen med drengene i frikvartererne, du brugte kun adidas special-sko, og så var du lige så god som drengene til at jonglere og score mål. Du havde muligvis også halvkort hår….og hvis du havde det, så har du helt sikkert fået stillet spørgsmålet: “Er du en dreng eller en pige?”.

 

  1. Køreturene

Selvom det er sjovt at spille selve kampen, så er det alligevel altid lidt sjovere med al den hyggetid både før og efter kampen. For eksempel elsker du de mange køreture, de lange bade, og tiden i cafeteriet, hvor du hygger dig efter træning med dine bedste veninder.