Allerød FK starter specifiktræning for alle drenge og piger

0
1824

Allerød Fodbold Klub slår fredag dørene op til AFK Akademi, som med sit tilbud om teknisk træning for alle klubbens drenge og piger i U10-U13 er det første af sin slags i Danmark, i følge klubben

10-12 års alderen er det tidspunkt i livet, hvor børn udvikler sig allermest og hvor fundamentet for dygtige fodboldspillere skabes. Det er baggrunden for et ambitiøst initiativ i Allerød Fodbold Klub, AFK Akademi, som starter op fredag den 10. marts. Initiativet har et klart defineret mål: At fastholde ungdomsspillerne i klubben gennem dygtiggørelse af deres individuelle tekniske færdigheder.

AFK Akademiet er et tilbud til alle klubbens piger og drenge på årgangene U10–U13. Det skiller sig dermed ud fra gængse talentordninger, hvor klubber tilbyder teknisk træning til de allerbedste spillere på en årgang.

”Vi har oplevet, at mange ungdomsspillere har forladt AFK, når større klubber på Sjælland har lokket med tilbud om teknisk træning og deltagelse i talenttrupper. Vi har desværre også oplevet, at mange spillere er vendt hjem igen med store sår på selvtilliden, fordi de ikke slog igennem. Akademiet er skabt til at give alle interesserede drenge og piger i klubben muligheden for at dygtiggøre sig i Allerød, ikke kun de bedste drenge. Vi gør os ikke ublu forhåbninger om på sigt at kunne holde på de 1-2 allerbedste på en årgang. Men vi starter AFK Akademi for at give så mange som muligt en god fodboldmæssig opdragelse, så de får lyst til at blive i klubben i lang tid”, siger Jan Jacobsen, chef for AFK Akademi, i en pressemeddelelse.

Piger og drenge blandes

Piger og drenge blandes sammen i grupper, der instrueres af trænere af begge køn.

”Vi vil gerne have flere piger og drenge til at få glæde af fodbold. Vi tror, at sammenblandingen af kønnene på spiller- og trænerside kommer til at gøre en hel masse for klubkulturen, sammenholdet i klubben, fastholdelsen og for børnenes interesse for fodbold. Med næsten 100 tilmeldte børn tyder det på, at vi har ramt et uopfyldt behov”, siger Jan Jacobsen.

Birgitte Krustrup, klubrådgiver i DBU, ser positivt på det nye initiativ:

”Akademiet er et godt eksempel på noget, som vi taler meget om i DBU: At udvikling af de fodboldmæssige færdigheder i ungdomsårene bør have et bredt og ikke et for snævert fokus i klubberne. Når børnene er i 10-års alderen, er det ikke til at sige, hvem der bliver den næste Christian Eriksen eller Nadia Nadim, og derfor er det for tidligt at foretage selektionen af talenter her. Spillerne udvikler sig på forskellige tidspunkter. Derfor er tilgangen i Allerød Fodbold Klub interessant, fordi alle inviteres med i ordningen,” siger hun.

Tidligere AFK spiller støtter op

U17-pigelandsholdsspiller Kamilla Karlsen, som har spillet i Allerød Fodbold Klub i ungdomsårene, hilser også initiativet velkommen.

”Jeg er rigtig glad for at se, at min gamle klub fokuserer på teknisk træning. Hvis spillerne arbejder hårdt, er jeg sikker på, at AFK Akademi vil gavne den enkeltes udvikling og hjælpe talenterne frem. I min verden skal der lige dele hårdt arbejde og lige dele talent til for at slå igennem. Jeg plejer at sige, at hårdt arbejde slår talentet, hvis talentet ikke arbejder hårdt”, siger Kamilla Karlsen.

Og hun tilføjer:

”AFK Akademi er også et vigtigt initiativ i forhold til at fremme kvindefodbolden i Danmark, fordi pigerne prioriteres på linje med drengene. Jeg håber, at flere klubber bliver inspireret til at tænke i nye baner, så der kommer større fokus på kvindefodbolden”, slutter Kamilla Karlsen.

FAKTA

  • I 2015 blev Allerød Fodbold Klub kåret til årets børneklub på Sjælland, og klubben har en af Sjællands største ungdomsafdelinger
  • AFK Akademi er et tilbud til alle spillere i Allerød Fodbold Klub på årgangene U10 – U13
  • AFK Akademi har indtil videre 95 tilmeldte børn herunder 25 piger
  • 14 tilmeldte instruktører træner børnene hver fredag kl. 17.00 og halvanden time frem på klubbens anlæg, Allerød Idrætspark, Møllemosevej 5, 3450 Allerød
  • For medlemmer af Allerød Fodbold Klub koster AFK Akademi kr. 500 halvårligt, hvoraf halvdelen betales af Allerød Fodbold Klub