DBU vil byde på VM i kvindefodbold

0
973

DBU vil sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund afgive et fælles bud på at få VM i kvindefodbold til Norden. Det kan dog tidligt ske fra 2023

Af Steen Trolle

VM i kvindefodbold skal spilles i Danmark og de øvrige nordiske lande. I hvert fald hvis det står til Dansk Boldspil Union (DBU), som sammen med sine nordiske samarbejdspartnere vil byde på værtskabet på VM, som spilles hvert fjerde år.

Det fortæller Mette Bach Kjær, medlem for DBUs bestyrelse, i dag til Jyllands-Posten.

Der er en masse detaljer, der ikke er på plads. Men alene signalet om at ville byde på verdensmesterskabet, er et stærkt signal til alle piger og kvinder, der spiller fodbold, mener Mette Bach Kjær.

”Tænk sig at være ung pige på U16-landsholdet og kunne få sådan en turnering som mål. Pigerne har lige så store drømme som drengene, og for de kvindelige fodboldspillere ville det være den suverænt største begivenhed,” siger hun til Jyllands-Posten.

Det næste VM spilles i 2019 i Frankrig. Et nordisk VM vil derfor tidligst kunne komme på tale i 2023.

”Et bud på VM er en del af den rejse, som DBU er på, hvor vi forsøger at sætte meget mere fokus på piger og kvinder i fodbold – både inden og udenfor banen,” siger Mette Bach Kjær.

Spillerforeningen: Positivt

Direktør i spillerforeningen Mads Øland ser positivt på DBU’s planer. Han mener dog, at det kun giver mening, hvis DBU samtidig forbedrer vilkårene for de kvindelige landsholdsspillere, som har langt dårligere løn- og arbejdsvilkår end deres mandlige kolleger.

”Helt banalt skal der flere lønkroner og bedre vilkår til rådighed for landsholdet. Men det er der også stadig tid til inden et potentielt VM,” siger Mads Øland.

Han tilføjer, at et VM kan føre til en professionalisering af kvindefodbolden i Danmark, sådan som det eksempelvis er sket i Tyskland og Sverige.