Hvem bliver årets spillere? Se kandidaterne her

0
832

Der skal uddeles tre priser til de kvindelige fodboldspiller ved Dansk Fodbold Award i Forum Horsens mandag den 20. marts: Årets Kvindelige Spiller, Årets Kvindelige Talent og Årets 3F Liga-spiller. Her kan du se alle de nominerede til priserne:

Pernille Harder i aktion or Linköpings FC, som hun blev mestre med i 2016. Foto: Steen Trolle

Årets Kvindelige Spiller

Pernille Harder

Pernille Harder vandt i 2016 det svenske mesterskab med Linköpings FC og var med til at kvalificere Danmark til EM. Hun blev for andet år træk kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Sverige og er derfor – selvfølgelig – en af kandidaterne til prisen som Årets Kvindelige Spiller, som hun også vandt i 2015 og 2016.  “Hun er teknisk dygtig, hurtig, hårdtarbejdende, målrettet og meget dedikeret. Derudover er hun en stor rollemodel for unge spillere,” lyder det i motiveringen om Pernille Harder, der i 2017 er skiftet til den tyske topklub Wolfsburg

Janni Arnth Jensen

Janni Arnth Jensen blev i 2016 svensk mester med Linköpings FC. Med sit stærke duelspil og ro i opbygningsspillet var hun med til at sætte rammerne for de offensive kræfter, lyder det om Janni Arnth, som også haft en godt år landsholdet, hvor hun har leveret på et meget højt niveau.

Katrine Veje

Katrine kaldes Danmarks mest eksplosive spiller. Fra venstrekanten i både Brøndby og på landsholdet har hun gjort livet surt for utallige forsvar med et utal af oplæg til scoringer. Oven i har Katrine været en vigtig defensiv brik på sine hold.

Nadia Nadim

Danmarks mest omtalte kvindelige fodboldstjerne behøver ingen nærmere præsentation. Nadia Nadim  spiller i Portland i USA, hvor hun indtager en nøglerolle både på og uden for banen. Hendes karismatiske spillestil og mange mål har også stor betydning for landsholdet. “Hun er en ener og har i 2016 strålet som aldrig før,” lyder det om Nadia Nadim.

Nicoline Sørensen i kamp for Brøndby IF i 3F Ligaen. Foto: Steen Trolle

Årets kvindelige talent

Sara Thrige Andersen

Sara Thrige Andersen fra Kolding Q kronede et stærkt efterår i 3F Ligaen med debut på A-landsholdet. Sara beskrives bl.a. sådan her: “Hun besidder et meget stort talent og gør sig altid umage og yder sit bedste til træning og kamp” .

Nicoline Sørensen

Nicoline Sørensen fik i 2016 sit helt store gennembrud i Brøndby IF og fik også debut på A-landsholdet, hvor hun nu har bidt sig fast. Nicoline beskrives som utrolig dedikeret, hårdtarbejdende og målrettet. Fysisk stærk Nicoline udfordrer gang på gang modstanderne med sine driblinger og dybdeløb.

Laura Frank

Fortuna Hjørrings Laura Frank er selv overrasket over, at hun blevet nomineret. Det siger hun i et interview med FODBOLD FOR PIGER. Der er dog rigtig gode grunde til, at Laura er blandt de udvalgte. Som det hedder i motiveringen: “Hun er en stærk spiller, der tager initiativ i spillet, og som altid arbejder hårdt for holdet. Derudover viser hun store lederegenskaber både på og uden for banen”.

Læs interview med Laura Frank her: “Et kæmpe skulderklap at være nomineret”

Maria Lindblad Christensen

Maria Lindblad Christensen kæmpede sig 2016 tilbage fra en langvarig skade og har siden været en fremragende målmand for Fortuna Hjørring, hvilket udløste en A-landsholdsdebut i oktober. “Hun er eksplosiv, hurtig og modig i målet, og hendes fine timing gør det muligt for hende at agere i feltet. Derudover springer hendes fremragende lange afleveringer altid i øjnene,” lyder det om Maria.

Florentina Olar blev i 2016 både mester og pokalvinder med Fortuna Hjørring. Foto: Fortuna Hjørring

Årets 3F Ligaspiller

Florentina Olar

Florentina Olar var trænernes bud på årets spiller i 2015-2016.-sæsonen, da Kvindeliga.dk/FODBOLD FOR PIGER bad dem pege på ligaens bedste. Så det er ikke overraskende, at den rumænske landsholdsspiller er blandt de nominerede. “Hun er hurtig, fair og kompromisløs. Hun besidder en stor alsidighed, og hun kan levere på højeste niveau i alle kæder, hvilket er med til at gøre hende til en komplet fodboldspiller,” lyder det i nomineringen.

Du kan læse et interview med Florentina Olar her.

Simone Boye Sørensen

“Hun har et fantastisk overblik, er dygtig i hovedspillet og er en stor fighter”. Sådan lyder det i motiveringen af Brøndbys landsholdsspiller Simone Boye Sørensen, der i flere år har været en af nøglespillerne på Vestegnen.

Theresa Nielsen

Theresa Nielsen er netop skiftet til norsk fodbold, men gennem flere år har Theresa været en af 3F Ligaens største profiler som anfører for Brøndby IF’s 3F Ligahold . “Theresa Nielsen har vist gåpåmod, vilje og ikke mindst en stor form for professionalisme. Theresa Nielsen giver aldrig op og kæmper altid til sidste fløjt,” lyder det i motiveringen om Theresa Nielsen.

Du kan læse et interview om Theresa Nielsen klubskifte til Norge her.

Nanna Christiansen

3F Ligaens aktuelle topscorer har i hele 2016 været en stor profil hos Brøndby IF. “Hårdtarbejdende, teknisk dygtig og enormt god til at time sine løb i feltet,” lyder en beskrivelse af landsholdsspilleren.

Du kan læse et interview med Nanna Christiansen her.