Emilie blev lammet af vaccine: Nu spiller hun elitefodbold igen

0
2127

Emilie Dolleris Billing fra Varde IF fik komplikationer efter HPV-vaccine. Men ved hjælp af målrettet og intensiv genoptræning, er hun tilbage på højeste niveau igen. Undervejs har Emilie fået hjælp med genoptræningen af 3F-angriberen Lotte Troelsgaard

Af Steen Trolle

14-årige Emilie Dolleris Billing spiller til daglig elitefodbold i Varde IF på U16 Vest og har flere U18 DM kampe på CV’et. Men for to år siden, var der ikke meget der tydede på, at Emilie skulle komme til at spille elitefodbold igen.

Emilie, der har spillet fodbold siden hun var fem år, er nemlig en af de uheldige, der fik alvorlige bivirkninger efter at hun blev vaccineret med HPV-vaccine. Reaktionen var så voldsom, at hun i en periode var ramt af lammelser. Men takket være målrettet og intensiv genoptræning, spiller Emilie nu på fuldt blus igen.

“14 dage efter jeg fik min første og eneste indsprøjtning, begyndte jeg at få problemer med mine akillessener og mine ben fra knæet og nedefter. Jeg havde ondt og fik en decideret lammelse, som gjorde at jeg næsten måtte kravle rundt i en periode uden ordentlig bevægelse i underbenene. De efterfølgende næsten otte måneder stod på intensiv genoptræning og mange besøg hos fysioterapeut, hvor jeg fik nogle gode redskaber til at gøre mine ben smidige igen og blødgøre mine daværende stive akillessene,” fortæller Emilie.

Skiftede til Varde

Emilie startede som femårig til fodbold i Harte, en lille forstad til Kolding, hvor hun spillede sammen ned drenge. Som niårig begyndte hun at spille på et kombineret drenge- og pigehold, og som 10-årig skiftede hun til Kolding Boldklub. Som 12-årig kom Emilie til KoldingQ, og siden blev udtaget til DBU 14 Talent og kom i 7. klasse på Team Danmark Skolen i Kolding.

Målet har i mange år været at blive landsholdsspiller. Men HPV-komplikationerne kostede Emilie pladsen på DBU U14.

“Jeg var rigtig ked af da jeg røg af DBU14 og følte at min største drøm var brast, men det gjorde mig også forbandet og endnu mere opsat på at det skal kunne lykkedes, så efter megen overvejelse og gode samtaler med mine forældre valgte jeg i august 2016 at skifte klub til Varde IF, for at få ro og kun koncentrere mig om min egen fodbold,” siger hun.

Emilie kører nu frem og tilbage mellem Varde og Kolding tre-fire gange i ugen til træning og kampe.

“Jeg er superglad for at være i Varde. Pigerne, som jeg spiller sammen med, har taget fantastisk godt imod mig, selvom vi tidligere var konkurrenter,” siger hun.

Emilie i aktion for Varde.

Lotte Troelsgaard: Emilie er en fighter

Emilie har undervejs fået hjælp af 3F-angriberen Lotte Troelsgaard, som har trænet hende i styrke og smidighed, ligesom Emilie har indgået i Lottes personlige træningsprogram. De to har udviklet et venskab undervejs og Lotte er imponeret over den viljestyrke, som Emilie har lagt for dagen i sin kamp for at komme tilbage på banen:

“Emilie er en ihærdig fighter og jeg tror på at hun kan opnå det hun vil. Hun kommer altid parat og smilende til vores træning og beklager sig aldrig selvom det nogen gange godt kan være hårdt,” siger Lotte Troelsgaard.

Træner: Emilie yder altid det maksimale

Henrik L. Vermehren, cheftræner U16 Vest i Varde IF, er også imponeret af Emilie:

“I Emilie har vi fået tilgang af en type spiller, som vi har manglet i vores træningsmiljø. En spiller som altid yder det maximale, en spiller som man altid slår sig på, og de fleste ’frygter’ duel spillet mod. Det har løftet intensiteten i vores træningsmiljø, og det kan tilskrives Emilies kompetencer. Desuden blev der hurtigt skabt god kemi mellem Emilie og hendes nye holdkammerater, hvilket betød at Emilie hurtigt fandt sig til rette og dermed kunne koncentrere sig om egen udvikling i ny klub,” siger Henrik L. Vermehren.

”Vi ser udelukkende på fodboldspilleren Emilie, og vidste man ikke bedre, så ville man ikke ane hendes udfordringer forbundet med HPV vaccinen,” tilføjer han.

Emilie ser lyst på sin fodboldfremtid

Emilie selv ser heller ikke HPV-komplikationerne som en begrænsning længere. Hun har ingen problemer med at gøre sig gældende på både U16V og U18DM niveau. Hun skal bare skal sørge for at muskler og led er varmet grundigt op inden træning og kamp.

“Jeg føler ikke at mine daværende udfordringer i dag er en hindring for mig og ser kun lyst på min fodboldfremtid,” siger Emilie.

Emilie ser lyst på sin fodboldfremtid.