Sundby-træner: Vejen til finalen bliver ikke lettere

0
1372

På lørdag venter en historisk kamp, når Sundby Boldklub møder Varde i deres første af to semifinaler i pokalturneringen. I Sundby tror de på finalen.

Af Sophie Lysholt

Sundby tager lørdag imod Varde i den første af to semifinaler, og udsigten til den historiske pokalfinale er ikke urealistisk mener assistentræner Kristian Broundal.

”Eftersom begge hold spiller i kval-rækken, vil vejen til finalen nok aldrig blive lettere, hverken for os eller for Varde, og vi vil jagte den pokalfinale med 200 kilometer i timen.”

Lodtrækningen er nemlig faldet ud på den måde, at Sundby BK og Varde IF fra kvalifikationsligaen møder hinanden, mens de to liga-tophold Brøndby IF og Fortuna Hjørring møder hinanden.

I omklædningsrummet er troen på sejr mindst ligeså stærk som hos trænerteamet, fortæller anfører Malene Huusom.

”Vi tror på, at vi kommer i den finale. Vi vil gøre alt hvad vi kan, og vi vil kæmpe til sidste minut.”

Fokus på holdet

Da det er to hold på nogenlunde samme niveau er opskriften på en Sundby-sejr, at holdet fokuserer på sig selv og på det, de er gode til.

”Hvis vi spiller op til vores bedste og gør det, vi er gode til, så kan vi godt drille Varde på lørdag, og så vil vi stå rigtig godt i forhold til en finale,” siger assistenttræneren og påpeger, at de dog ikke på nogen måde undervurderer det netop nedrykkede 3F-hold.

Da de to hold tørnede sammen i kvalifikationsligaen sidste forår, blev det først til en pointdeler på 1-1 og senere på sæsonen en 3-0 sejr til Varde.

God opstart

De tidligere resultater er dog glemt for længst, og opstarten er blevet brugt til at fokusere 100 procent på pokalkampene. Det har selv på iskolde vinteraftener betydet enorm høj intensitet og vilje til træningerne, siger anføreren.

”Arbejdet frem mod pokalkampene har helt klart gjort noget ved humøret på holdet. Det har stor betydning at vi har det her fælles mål.”

Med trænerbriller har vinteren også været rigtig god, og især kendsgerningen at holdet har klaret sig gennem vinterpausen uden at miste spillere, er vigtig.

”Vi har ikke mistet nogen, men til gengæld har vi fået flere med ombord, og det har stor betydning for truppen og for dynamikken på holdet,” siger Kristian Broundal.

Den første semifinale spilles lørdag den 18. marts klokken 15.30 på Kløvermarken i Sundby