Emilie Henriksen: Svært at sige nej til Brøndby

0
2319

19-årige Emilie Henriksen er i vinterpausen skiftet fra Odense Q til Brøndby. Et skifte, der er et skridt i retning mod målene om at komme til udlandet og spille på A-landsholdet.

Af Sophie Lysholt

Emilie Henriksen har de seneste år slået sine fodboldfolder i først OB og siden Odense Q. Derudover har hun spillet 51 u-landskampe og kaldes af eksperter både spændende og super talentfuld. I vinterpausen fik det unge talent så et særligt tilbud, som fik hende til at søge nye veje.

”Jeg var egentlig fast besluttet på, at jeg ville blive i Odense Q og være med i kvalifikationsspillet, men så ringede Brøndby en dag til mig, og ja, når det er Brøndby, der ringer til en, så er det meget svært at sige nej,” siger hun.

Høj kvalitet 

Da Emilie Henriksen sagde ja til Brøndby, var det ikke fordi Odense Q var rykket i kvalifikationsspillet. Hun havde faktisk af flere omgange sagt nej til andre interesserede klubber, fordi hun ville blive i Odense Q og være en del af kvalifikationen sammen med sit hold. Da Brøndby så ringede, var det alligevel en anden sag.

”Selvom jeg egentlig ville have spillet sæsonen færdig i Odense Q, besluttede jeg at tage til Brøndby. Jeg kan virkelig udvikle mig der, fordi kvaliteten af træningerne er så høj. Og jeg blev også færdig med gymnasiet i sommers, så jeg har heller ikke noget, der på den måde binder mig til Odense længere.”

Nu er Emilie flyttet til Amager og ved at finde sig til rette i en ny by og på et nyt hold. På fodboldbanen har hun endnu ikke spillet turneringskamp i Brøndbytrøjen, men det unge stortalent har allerede imponeret i træningskampene med både plads i startopstillingen og to mål. Hun håber, at stimen fortsætter på højre back, men selvom det har set godt ud med spilletid indtil videre, ved hun, at det kræver en del at skifte til en helt ny klub.

”Jeg håber selvfølgelig at starte inde i turneringskampene også, men når man er ny spiller, er der altid en tilvænningsperiode, hvor man lige skal ind i det hele,” siger hun.

Drømmene

Med skiftet til en af landets bedste kvindelige fodboldklubber har Emilie Henriksen taget et skridt i retning mod drømmene om A-landshold og udlandet.

”Jeg vil jo gerne til udlandet, og jeg vil gerne på A-landsholdet. Det er målene. Jeg har nogle udviklingspunkter, jeg skal arbejde med, hvis det skal ske, men Brøndby er helt klart første step på vej mod drømmene.”