VIES-pigerne klar til DM som nummer 1

0
1699

Vejle Idrætsefterskole har spillet en flot kvalifikation til DM, hvor de har vundet rækken efter 15 point i seks kampe.

Af Jacob Thychosen, Vejle Idrætsefterskole

Vejle Idrætsefterskoles dygtige fodboldpiger er klar til DM efter en sejr i dag på udebane mod Balle. Sejren kom i hus efter en god fighterindsats, hvor VIES-pigerne ellers var uden deres to landsholdsmålmænd, Katrine Kleven og Lene Christensen, som begge måtte sidde over med en skade.

Fra kampens første fløjt satte De Orange fra VIES sig på spillet på græsbanen i Balle, hvilket gav et føringsmål ved topscorer Nikoline Hoé efter 14 minutters spil. I perioden derefter var det Vejle Idrætsefterskole, der var mest på bolden, mens Balle-pigerne kæmpede flot og i slutningen af første halvleg fik værterne så småt det spillemæssige overtag.

I pausen havde VIES-træner en heldig og dygtig trænerhånd, da han skiftede fødselsdagsbarnet Maja Schmidt ind, som på hendes første boldberøring gik forbi målmanden og med et godt spark fik sparket bolden i det tomme mål.

Kort efter fik Balle reduceret, men tættere på kom hjemmeholdet ikke. Vejle Idrætsefterskole kæmpede en flot sejr hjem, selvom flere af pigerne til sidst havde ondt flere steder, men indstillingen bar pigerne igennem til sejren.

– Det var en glimrende præstation fra vores piger. Man skal tænke på, at vi måtte have to af vores dygtige markspillere til at stå en halvleg hver i målet, men alligevel vandt vi fortjent, fortæller VIES-træner Brian Blensner og glæder sig samtidig til at kigge frem mod DM i maj:
– Det vigtigste i den kommende periode bliver, at vi i samarbejde med pigerne klubtrænere får lavet et godt program for dem, så vi kan få styr på de forskellige småskader, som pigerne har døjet med på det sidste, siger VIES-træneren.

Med sejren er Vejle Idrætsefterskoles fodboldpiger nu klar til sommerens DM, da de har vundet puljen i vores region. Man kan se stillingen fra turneringen ved at følge dette link. Det er i øvrigt første gang i VIES-historien, at fodboldpigerne har vundet puljen. Som vinder af puljen bliver VIES’ piger formentligt seedet som nummer to til DM, der bliver spillet i Vivild d. 17.-19. maj.

Kampens forløb:
Balle-VIES 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Nikoline Hoé (14.), 0-2 Maja Schmidt (41.), 1-2 (48.)