Maria “Mini” Hovmark om landsholdsudtagelse: Jeg er superglad

0
1601

17-årige Maria “Mini” Hovmark har haft sig noget af en uge. I lørdags kom hun på banen for 3F-holdet i Brøndby og scorede i 5-0 sejren, og et par dage efter blev hun udtaget til det danske U19-landshold. FODBOLD FOR PIGER har talt med “Mini” om hendes tanker om udtagelsen.

Af Solveig Valbjørn

Maria “Mini” Hovmark er blandt de 18 udtagne spillere der skal repræsentere U19-landsholdet til Elite Round i Tyrkiet i starten af april og dermed afgøre om danskerne skal med til EM. Kampene bliver muligvis Marias debut på U19-landsholdet, og det er noget det unge angrebstalent ser frem til:

“Jeg er super glad. Jeg valgte selv at holde en pause fra landsholdet for et års tid siden, men jeg er rigtig taknemmelig over at få muligheden for at være med igen.”

Det er ikke helt tilfældigt at Maria er blevet udtaget, for hun inde i en god periode, hvilket hendes scoring i weekenden også vidner om:

“Jeg synes selv at jeg er inde i en god udvikling for tiden, og derfor er det fedt, at det ikke kun har betydet mere spilletid på 3F, men også en udtagelse til U19-landsholdet. Jeg kan forhåbentligt fortsætte den udvikling jeg er igang med ved at blive matchet med jævnaldrende på landsholdet.”

Maria erstatter holdkammeraten Sofie Svava, der er skadet i anklen, og derfor ikke kan deltage i kvalifikationskampene.