AaB målmand udtaget til Færøernes A-Landshold

0
1283

KLUBNYT

AaB web/presse afdeling

AaB’s 1. divisions målmand, 22 årige Monika Biskopstö, som er født og opvokset på Færøerne, er udtaget til Færøernes A-Landshold.

Monika spiller til daglig i AaB på det nyoprykkede 1. divisionshold, samtidig med at hun læser medicin på Aalborg Universitet. Hun har boet 2 år i Danmark pga. sit studie, og hun har spillet 1 år for AaB. Inden hun kom til AaB, havde hun en længere skadespause pga. et brækket skulderblad, som hun pådrog sig under en træningskamp med det færøske landshold. Og før denne skade nåede hun at spille i Fortuna Hjørring i bare en enkelt uge.

Hendes karriere går helt tilbage til 6 års alderen, hvor hun startede med at spille fodbold i klubben Klaksvikar Ítróttarfelag (KI). Hun har altid været målmand, og hun har altid spillet i samme klub, lige bortset fra 2 års pause omkring 15 års alderen, hvor Monika prioriterede sin tid på landsholdet i svømning på daværende tidspunkt. Det var dog fodbolden, der vandt hendes hjerte i sidste ende.

Monika er meget ambitiøs, og hun arbejder meget målrettet både med sit studie og med sin fodboldkarriere, og fordi hun er nødt til at lægge så mange timer i både sit studie og sin træning, er der ikke tid til et fritidsjob ved siden af. Desværre har Monika heller ikke en sponsor, som en mandlig fodboldspiller på hendes niveau helt sikkert ville have, så hun er hårdt spændt for i dagligdagen. Det holder hende dog ikke tilbage med at arbejde for at opnå sine ambitioner, og Monika brænder både for at være landsholdsmålmand og også for at være en vigtig spiller i AaB’s kamp for at komme i 3F ligaen.

AaB’s målmandstræner Kim Brohus er stolt på Monikas vegne og han udtaler: ”Den udvikling, som Monika har gennemgået, siden vi begyndte vores samarbejde, er enestående. Fra i efteråret, hvor hun var en marginal spiller, til nu hvor hun har bidt sig fast på vores 1. divisionshold, kan tillægges Monikas utrolige træningsindsats, vilje og glæde. Jeg er meget stolt og glad for, at Monika er blevet udtaget til A-Landsholdet. Den tro og den vilje, hun har til træning og kamp, er også en landsholdsspiller værdig. Monika passer sin træning til fulde, selvom medicinstudiet på Aalborg Universitet kræver meget af hendes tid. Jeg glæder mig til mange flere timer på træningsbanen, hvor vi sammen skal sikre Monikas fortsatte udvikling”.

Monika er spændt på de kommende landsholdskampe, som spilles hhv. d. 6. april mod Luxembourg, d. 8. april mod Montenegro og d. 11. april mod Tyrkiet, og hun får først at vide kort før hver kamp, om hun er førstevalg til målmandsposten. Det var hun til sidste træningskamp mod Luxembourg, så hun og AaB håber på det bedste.