BGI akademiet satser endnu mere på pigefodbold

0
1951

BGI akademiet satser endnu mere på pigefodbolden – og åbner ekstra pladser på fodboldlinjen til 2017/2018

Af BGI Akademiet

DBU har i den seneste tid kommet med flere positive udmeldinger og satsninger omkring kvindefodbold i Danmark, og det er noget som efterskolen BGI akademiet følger med stor interesse og er med på i fht. udviklingen af pigefodbolden i Danmark.

BGI akademiet har i forvejen en seriøs fodboldlinje, hvor der udover linjetræningen i tre niveaudelte trupper er mulighed for to ekstra ugentlige gange talenttræning i et elitært fodboldmiljø for de, som har niveauet og motivationen.

BGI akademiet giver under efterskoleopholdet spillerne mulighed for at træne og spille kampe i enten deres egen klub eller en af efterskolens samarbejdsklubber, og efterskolen tilpasser både træningen og skolekampe efter fodboldpigernes klubaktivitet.

Trænerne på pigefodboldlinjen har et højt niveau og er gode til at sætte den enkelte spiller i centrum både omkring det fodboldfaglige og på det menneskelige plan.

Anne Dot Eggers, som er træner på både pigelinjen og til talenttræningen, har selv spillet over hundrede landskampe og været med til OL, og har trænererfaring fra Lyseng IF og eliteklassernes morgentræning i Horsens Eliteidrætskommune, som hun passer ved siden af jobbet på BGI.

En anden erfaren træner på pigefodboldlinjen er Sportsakademiets leder, JP Nielsen, som er tidligere 3F-ligatræner, DBU talenttræner gennem 6 år, U18 DM træner for henholdsvis Vejle B og Horsens SIK med flere danske mesterskaber på CV’et. For nylig er han tiltrådt som sportschef i en 3F ligaklub’s elitesektor ved siden af jobbet på BGI akademiet. Fodboldpigerne vil helt sikkert møde trænere, som både er engagerede og aktive omkring pige-/kvindefodbolden i Danmark. Derudover har fodboldpigerne tilknyttet tidligere divisionsspiller fra Thisted IF og mangeårig efterskoletræner, Sanne Boesen og tidligere DBU målmandstræner Mark Maaberg, som ved siden af målmandstræningen på BGI også har ansvaret for målmændene til morgentræning i Horsens Eliteidrætskommune og overordnet ansvar for al målmandstræning i FC Horsens.

Efterskolen BGI akademiet har en del tidligere elever, som er repræsenteret på kvindernes A-landshold – nemlig Sarah Dyrehauge (Fortuna Hjørring), Maja Kildemoes (Linköping FC), Karoline Smidt (Fortuna Hjørring), Louise Eriksen (KoldingQ) – plus tidligere landsholdsspillere og nuværende Brøndby IF profiler målmand Katrine Abel og Nina Frausing.

BGI har i tråd med den større satsning på pigefodbolden i fremtiden besluttet, at de allerede fra sommeren 2017 åbner ekstra pladser på pigefodboldlinjen. Det vil sige, at man skal være hurtig, hvis man kunne tænke sig et fantastisk efterskoleophold med fokus på både FODBOLD og EFTERSKOLELIVET. BGI akademiet er en efterskole med mange muligheder, så dribl ind på www.bgi.akademiet.dk og tilmeld dig med det samme.