IF Lysengs U18 piger i finale til Dallas International Girls Cup

0
1521

IF Lysengs U18 DM-hold var søndag i finalen ved  Dallas International Girls Cup. Lyseng har sendt denne beretning fra finalen, som de tabte 0-1:

Af IF Lyseng

IF Lysengs U/18DM hold spillede sig overbevisende via fire sejre i finalen på Ross Steward Football Compleks i Dallas påskesøndag. Men Solar Composite, som holdet havde besejrer 2-0 i indledende kamp, vandt finalen 1-0. Ikke fordi de var bedre end IF Lyseng, men fordi Lysengholdet for en gang skyld ikke præsterede på de niveau der ellers kendetegner holdet. Et mål blev foræret og chancer blev misbrugte i – desværre – en kamp hvor fokuset på egen/hold indsats for en enkelt gangs skyld manglede.

“Vi spillede langt fra vores bedste kamp i dag – desværre. Men det kan ikke fratage et meget positivt helhedsindtryk. Vi har via godt spil i de indledende kampe og i semifinalen præsteret mod ene dygtige og gode hold, siger cheftræner Martin Møller Kristensen.

Vi har som klub (U/16 og U/18 holdet) øvet os i, at spille i et højere tempo end hjemme og spille mod modstandere der er langt mere aggressive, fysisk stærke og bruger alle midler… vi blev som spillere og hold på en fantastisk måde “gået efter i sømmene”. Vi ved nu endnu bedre hvor vi står og hvor vi skal fokusere vores træning og talentudvikling i IF Lyseng,” siger talentchef Poul Højmose

Truppen har bestået af: Emma Bay Agerskov, Cecilie Smidt Pedersen, Josefin Stilling, Rikke Aagaard Madsen, Juliane Mackensie Højmose, Sara Munk, Andrea Hornsleth, Emilie Rhode, Alberthe Blichert-Toft, Astrid Guldberg Theil, Cecilie Juul Christensen, Laura Kolding, Lena Benfeldt, Maria Herdel Pedersen, Pernille Stenstrup Pedersen og Nicoline Boriis.

En hele vejen igennem godt spillende Juliane Mackensie Højmose siger:

“Som defensiv spiller må jeg indrømme at vi har stået overfor hold, der har udfordret os på helt andre måder, end hvad vi er vant til i Danmark.

Vi har mødt spillere som fysisk er stærke, men samtidig er rigtig hurtige på fødderne, hvilket er en svær kombination at håndtere som forsvarsspiller. Til gengæld har disse dueller været enormt lærerige.

Men selvom amerikanske hold har stor tendens til, altid og tidligt, at ville spille efter målet, så er jeg på denne tur også blevet bekræftet i, at vores spillestil i Lyseng er den rette for at kunne begå sig i U18 ligaen, ud udvikle os som spillere på højeste niveau. Vi tager mere fysik med fra denne tur, men måden at spille på skal vi holde fast i.

Dernæst er det tydeligt at se, vores fysiske forfatning i forhold til eksplosivitet er bedre end amerikanernes, som mere spiller på viljen til at løbe efter alle bolde. Derfor skal vi fortsætte vores specielle – atletik/fysiske – træning med Jeppe Allerslev for at optimere dette yderligere”.

Andrea Hornslet siger videre:

“Det er anden gang jeg spiller i USA mod de bedste hold (med til at vinde IBERCUP i Florida i 2015 for IF Lyseng), Det har igen været en super fed oplevelse på alle måder og denne gang hvor vi bor privat, er vi også på en enestående måde kommet endnu tættere på den amerikanske livsstil og kultur, det har været en rigtig fed oplevelse”.

Det har været en fornøjelse, at få Sara Munk igang igen på højeste niveau og følge andre spilleres udvikling.

IF Lyseng er – senest – igen om to år klar til at udfordre klubbens bedste ungdomsspiller mod de bedste hold overhovedet i en international turnering. En ny USA eventyr kan forberedes, MEN spændende kampe venter også i DM-ligaen, hvor det ingen hemmelighed er, at IF Lyseng gerne vil meget tæt på medaljepladserne i år.