Hillerød anker ikke afslag på U18 DM-licens

0
1070
Hillerød i aktion i søndagens kamp mod OB, som Hillerød vandt 4-1. Foto: John Jessen Hansen

Hillerød GI Damefodbold er alt andet end tilfreds med DBUs beslutning om at fratage klubben sin U18 DM-licens fra næste sæson. Men det kan ikke betale sig at anke, og den manglende licens kommer ikke til at gå ud over Hillerøds talentarbejde, fastslår formand Hans Haaber

Af Steen Trolle

Hillerød GI Damefodbold kommer ikke til at kæmpe for den U18 DM-licens, som klubben har fået frataget fra næste sæson. Mandag fik både Skovbakken og Hillerød besked fra DBU om, at de ikke får licens til U18 DM-ligaen i 2017-2018-sæsonen. Men mens Skovbakken vil anke afgørelsen, så kommer der ikke nogen anke fra Hillerød. Det oplyser Hillerød GI’s formand Hans Haaber i en mail til FODBOLD FOR PIGER:

”Vi tager licensudvalgets beslutning til efterretning. Den umiddelbare reaktion ville normalt være at anke en beslutning som denne på stedet. Men vi har vendt situationen internt, og spørgsmålet er hvad vi vil og kan opnå. Vi ved hvad vi vil. Nemlig at fortsætte arbejdet med at udvikle pigefodboldspillere, der er teknisk og spilforståelsesmæssigt på aller øverste hylde. Ville det ændre noget for vores talentudvikling, hvorvidt vi har en U18 DM licens eller ej? Det mener vi ikke,” siger Hans Haaber.

“DBU rådgiver spillere om at søge til andre klubber”

At Hillerød tager beslutningen til efterretning, betyder ikke, at klubben er enig med licensudvalget. Klubben erkender ganske vist, at det nuværende U18 DM-hold har haft svært ved at klare sig i ligaen i denne sæson. Men klubben er langt bedre end den aktuelle sidsteplads i U18 DM-ligaen giver indtryk af, mener Hans Haaber:

”Et hurtigt kig på tabellen i U18 DM rækken viser, at Hillerød GI Damefodbold i indeværende sæson har haft udfordringer. Dette står vi ved. Vi har gennem de seneste 6-12 måneder mistet et større antal bærende spillere, og det har vi ikke kunnet kompensere for resultatmæssigt ved at fylde op med spillere fra yngre årgange (2001 og 2002). Men går man bagom tallene gemmer, der sig imidlertid det faktum, at vi har en meget talentfuld U16-trup og ligeledes gælder dette for U14- og U12-trupperne, så med andre ord er fødekæden på plads. Det er jo bl.a. det, det drejer sig om når man er licensklub – nemlig kontinuitet og talentudvikling år efter år,” skriver Hans Haaber – og tilføjer:

”Et andet faktum er, at den rådgivning flere af vore etablerede U18 DM spillere har modtaget fra DBU selv, har sendt dem i retning af andre klubber end Hillerød GI Damefodbold. Så DBU er med andre ord med til at udvande unionens egen liga,” siger Hans Haaber, som heller ikke undlader at kritiserer sammensætningen af DBUs kvindeelitegruppe, hvor to af Hillerøds konkurrenter i U18 DM-ligaen er repræsenteret, hhv. Brøndby og BSF. Som han sarkastisk skriver:

”Det selvfølgelig altid ”interessant”, at skulle licensevalueres af ikke mindst en konkurrerende sjællandsk klub, og her er det ikke Brøndby, jeg tænker på”.

Fastholder talentudviklingsarbejde

Hillerød-formanden mener, at det er et tab for Nordsjælland, at der ikke bliver U18 DM-fodbold i regionen i næste sæson. Men det kommer ikke til at svække Hillerøds talentarbejde, tværtimod, mener han:

”Talentudviklingsmæssigt fastholder vi vort fokus som hidtil, faktisk vil vores struktur blive styrket yderligere henover foråret og sommeren – og så må vi jo kigge andre veje, når U18-årgangen skal matches udover U18 Øst-rækken – og det er der heldigvis også råd for. Som jeg også nævnte tidligere, åbner dette også muligheder på udviklingsfronten, og husk på at der ikke kun er en model for talentudvikling. Heldigvis! Så vi vil fortsat være udviklingscenteret for pigefodbold i Nordsjælland, det afgør en U18DM-licens ikke,” siger Hans Haaber.