IF Lysengs U16 i semifinalen ved Dallas International Girls Cup

0
950

Det blev til en semifinaleplads, da UF Lysengs U15/16-hold i påsken deltog i en stor international turnering i Texas i USA. “En superfed oplevelse,” fortæller en af spillerne

Af IF Lyseng

IF Lysengs U/15-16 hold spillede sig imellem 20 stærke internationale hold i semifinalen ved Dallas International Girls Cup/IBER Cup, som blev spillet i påsken i Dallas, Texas. Det blev til tre sejre og et uafgjort resultat, inden Lyseng tabte knebent med 5-4 i semifinalen til de senere vindere Solar Chelsea 01 Wells.

Fem hele lige/intensive kampe på fire dage er næsten umenneskeligt i Texas temperaturer der ofte er plus 30 grader.

“Vi har ikke overpræsteret, men vi har virkelig – mod ene meget gode hold – præsteret og spillet på et meget højt niveau. 13 mål i fem kampe og seks sikre straffesparksmål (som afgjorde kvartfinalen) og et forsvarsspil på “kriger niveau” og mange flotte dueller mand/mand og clearinger. Defensive hedninger på højeste niveau,” siger træner Gitte Birk.

“Vi har øvet os i, at spille i et højere tempo end hjemme og spille mod modstandere der er langt mere aggressive, fysisk stærke og bruger alle midler… vi blev som spillere og hold på en fantastisk måde “gået efter i sømmene”. Vi ved nu hver især og sammen endnu bedre, hvor vi skal fokusere vores træning og talentudvikling i IF Lyseng,” siger træner og talentchef Poul Højmose

Der har været en holdånd og indstilling til hver især og sammen at ville hinanden og holdet. Det har været en fantastisk oplevelse/event og en meget stor glæde, at følge den enkeltes progression fra kamp til kamp.

Truppen har været: Line Andersen (DBU U/16) Mille Bødker, Frederikke Loft Thomsen, Cleare Johansen, Lea Bjerregrav (DBU U/15), Laura Ambrosius, Silje Strand (DBU U/15) Camilla Højgaard, Mia Haahr, Mathilde Drejer, Emma Skjold (DBU U/15) Julie Vinter-Schou, Victoria Boye (AC Silkeborg og DBU U/15) Fie Birk, Helena Pedersen (DBU U/15) og Karoline Thorpstrup.

En ekstrem stærkt spillende Lea Bjerregrav siger:

“Det er så fedt, at spille kampe på dette niveau mod spillere der er så hurtige og fysisk stærke. Det har været en super fed oplevelse og jeg glæder mig allerede til at vi skal herover igen”.

Helena Pedersen med fire mål og Karoline Thorpstrup med fem mål blev topscorer.

Spillerne har parvis været indkvarteret hos forældre til det lokale U/16 pigehold. Så udover fodbolden har det været en kulturel fantastisk oplevelse for pigerne.

Senere i dag søndag spiller IF Lyseng U/18DM finalen.

Mandag går det hjemad mod Aarhus og straks venter der vigtige turneringskampe for såvel U/15, som U/16.