U18 DM: Brøndby jagter stadig medaljer efter sejr over Varde

0
1203
AaB og Brøndby spillede 16. august premierekamp i U17 DM-ligaen. Nu kan ligaen være slut fra sommerferien.

Brøndbys U18 DM-hold kunne i dag glæde sig over en hjemmesejr på 3-1 over Varde. Det betyder, at Brøndby holder sig til i toppen af U18 DM-rækken med kun tre point op til tredjepladsen. FODBOLD FOR PIGER har talt med Brøndbys målscorer Agnes Høybye om dagens kamp.

Af Solveig Valbjørn

Brøndby spillede mandag forårets første hjemmekamp i U18 DM-rækken, da de bød gæsterne fra Varde IF velkommen. Kampen endte 3-1 til hjemmeholdet og ifølge Brøndbys første målscorer Agnes Høybye var det et retvisende resultat:

“Jeg synes generelt, at vi havde styr på kampen. Vi holdte varde fra chancer, og selvom starten var hektisk, så blev vi ved med at trykke på. Det udmønter sig så i et mål i midten af første halvleg som betyder at vi spillede med mere ro og tålmodighed resten af kampen.”

Og Brøndby kom også stærkt fra start. Efter 23 minutter var den centrale midtbanespiller Agnes nemlig på pletten. Agnes modtog bolden på midten af banen, hvor hun efter en et-to aflevering vendte med bolden og afsluttede:

“Det var dejligt at score et mål i dag. Normalt scorer jeg ikke så mange mål, så det er altid en dejlig følelse. I forhold til min egen præstation er der alligevel mange områder, hvor jeg gerne ville have været bedre, men det vigtigste er at holdet vinder og at vi dermed får tanket noget selvtillid til de kommende og afgørende kampe,” lyder det fra Agnes.

Brøndbys øvrige mål blev sat ind af Caroline Pleidrup Gram og Therese Ibsen, mens Julie Lykke Dinesen stod for Vardes ene mål. Men på trods af sejren og de tre mål, mener Agnes at der stadig var plads til forbedring på den sidste tredjedel af banen:

“Jeg synes ikke vi var gode nok i pasningsspillet, og så havde vi tendens til at reagere på det der skete i stedet for at agere. Derudover skulle vi have været bedre på den sidste tredjedel af banen, da jeg ikke synes at vi fik udnyttet vores mange gode muligheder 100%.”

Brøndby indtager en fjerdeplads i U18 DM-rækken med ét point op til Vildbjerg på tredjepladsen som til gengæld har spillet en kamp mere end Brøndby. Selvom holdet lige nu er hele ti point fra KoldingQ på førstepladsen, er der ingen tvivl om, at Agnes tror på at holdet kan hive medaljer med hjem til Vestegnen om et par måneder:

“Jeg tror på at vi får medaljer. Det er langt til førstepladsen lige nu, men man skal ikke afskrive os, for der er stadig mange kampe tilbage og vi tror 100% på det.”