KoldingQ får træner på fuld tid

0
1180
Daniel Theemann, cheftræner KoldingQ 3F

 

KoldingQ ansætter 3F-ligatræner Daniel K. Theemann på fuld tid. Det er et af de nye tiltag i det, de selv kalder Danmarks mest ambitiøse pige- og kvindeeliteklub.

Af Sophie Lysholt

Med både fuldtidstræner, ny hovedsponsor, ny sportschef og ny kommunikationschef får KoldingQ de perfekte rammer til at være blandt de bedste kvindelige fodboldklubber i Danmark. Klubben tæller 80 pige- og kvindespillere, og derfor er det afgørende, at skabe et professionelt miljø, siger Kolding´s formand Niels Sterndorff i en pressemeddelelse.

”Vi både vil og kan mere med denne klub og vi vil gerne være de bedste. Derfor kræves det af os som bestyrelse og alle vores stærkt arbejdende udvalg, at vi får skabt rammerne for det elitemiljø, der kræves for at komme ud i Europa og vinde metal med alle vores hold.”

Fuldtidstræner

Et af tiltagene i klubben er, at 3F-liga cheftræner Daniel K. Theemann fra 1. maj 2017 bliver ansat på fuld tid i klubben. Det betyder, at der bliver meget bedre tid til at gå ned i detaljerne både når det gælder kamp og træning.
”Jeg kommer til at have tid til videoanalyse af både vores eget og modstandernes spil, og der bliver tid til spillersamtaler og individuel træning. Så der bliver pludselig mere tid rundt om træningerne.”

Den nye satsning er kommet i stand i marts måned, da klubben fik ny bestyrelse, og både cheftrænerens og klubbens målsætninger er klare.

”På kort sigt skal vi vinde en medalje i år. Det går vi benhårdt efter. Og på lang sigt skal vi blive danske mestre.”

Vigtigt for dansk fodbold  

De professionelle tiltag i KoldingQ er dog ikke alene gode for klubben. Det er også noget, der får betydning for dansk kvindefodbold i det hele taget.

”Det er rigtig vigtigt, at der er flere danske klubber, der melder sig i toppen, og det gør vi, med den her nye struktur. Og det er ikke kun vigtigt for klubfodbolden, hvor vi på længere sigt vil udfordre Brøndby og Fortuna Hjørring og gå efter Champions-League. Det er også afgørende for vores landshold, at vi har en liga, der er på et højt niveau. Vi skal jo gerne være et land, der kvalificerer os til slutrunder hver eneste gang,” fortæller cheftræneren, hvis kontrakt foreløbigt løber frem til sommeren 2018.