Kvalifikationsligaen skudt i gang med overraskelse

0
916

Årets første runde i Kvalifikationsligaen bød både på overraskelser, comebacks og mange mål. FODBOLD FOR PIGER giver et overblik. 

Varde sejrede i tæt opgør

I Haderslev ventede der SønderjyskE en svær kamp mod pokalfinalisterne fra Varde. Det blev også både et tæt og nervøst opgør, hvor ingen af holdene kunne få bolden i kassen. Først ni minutter før tid lykkedes det Vardes Sarah Støckler at scorede kampens eneste mål på et indlæg fra Laura Bahl.

Varde-træner Jesper Callesen var lettet og glad efter kampen, skriver JydskeVestkysten.

”Spillerne formåede at holde hovedet koldt, og det var naturligvis en stor forløsning at få scoret så kort før tid.”

Sundby lavede vildt comeback

VSK Aarhus stod klar til at tage imod gæsterne fra Sundby i første runde af kval-rækken, og det var da også hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Allerede efter få minutter sendte Pernille Kristiansen århusianerne i front. Det ændrede Sundbys Malene Huusom dog på, da hun udlignede bare tre minutter senere.

Efter 19 minutter scorede Nina Skjøtt bolden til 2-1, og føringen holdt ind til midten af anden halvleg. Her steppede sundbyerne op og scorede til 2-2 ved Ditte Pedersen, der fangede VSK-keeperen langt ude af målet og sendte bolden sikkert i kassen. Fire minutter senere blev comebacket en kendsgerning, da en af klubbens nytilkomne spillere, Caroline Kold, bankede bolden i mål til 3-2, som også blev slutresultatet.

Næsby overraskede i lokalopgør                

Odense Q var storfavoritter, da de mødte Næsby BK i deres første kamp i kval-rækken. Det var da også 3F-nedrykkerne, der kom bedst fra start, men alligevel lykkedes det Næsbys Trine Wengel at bringe sig i front efter 25 minutters spil. Lige før pausen udlignede Odense Q på et indlæg, og anden halvleg var helt åben.

11 minutter før tid gjorde Kamilla Ørskov det onde ved Odense Q´erne og scorede til slutresultatet 2-1. Næsbys træner Helge Thomsen er godt tilfreds med det fynske lokalopgør.

”Holdet leverede varen og vi fik tre gode point i en meget lige kamp, hvor også Odense Q præsterede flot. En kamp som var en fornem reklame for kvindefodbold. Der var spænding, intensitet, fight og i mange perioder god fodbold,” skrev han på Næsbys Facebookside efter kampen.