Skuffet Skovbakken anker afslag på U18 DM-licens

0
871
Vi er mestrene, mestrene, mestrene.... Foto: Skovbakken

Skuffelsen er stor i Skovbakken Kvindefodbold, som mandag fik besked om, at klubben ikke får licens til næste sæsons U18 DM-liga. DBU skærer antallet af hold ned fra 13 til 11, og det går blandt andet ud over aarhusianerne, som er en af ud af seks klubber, der har fået afslag på deres licensansøgning.

Skovbakken Kvindefodbold, som fra sommer skifter navn til VSK Aarhus, har dog ikke tænkt sig at give op uden kamp. Formanden for Skovbakken Kvindefodbold, Marie Greve, bebuder, at klubben vil klage over afslaget. Samtidig kritiserer hun måden, som der tildeles licens på:

”Vi har kontinuerligt været en del af licenssystemet og talentudviklingen i dansk kvindefodbold. Og selvom vi har været i en nedadgående kurve det seneste år har vi forsøgt at udvikle os i den rigtige retning. Netop derfor er vi ærgerlige over at licenssystemets udgangspunkt er en udviklingsrække, men samtidig beror på en række resultatorienterede kortsigtede præmisser. Samtidig synes vi det er ærgerligt for dansk talentudvikling at man reducerer det samlede antal af talentudviklingsmiljøer, hvor spillerne kan matches på højeste niveau, da det efterlader færre pladser til at spillerne kan blive matchet på højeste niveau,” siger Marie Greve til Skovbakken Kvindefodbolds hjemmeside.

“Vi har vist stort udvikling”

Skovbakken har i denne sæson vundet to og tabt 15 kampe og ligger pt. næstsidst – to point foran Hillerød, der også mister sin U18 DM-licens. Marie Greve erkender, at klubben har haft det svært:

”Vi er bevidste om at vi i denne sæson har haft sportslige udfordringer, men samtidig synes vi også at ansøgningen har haft sin berettigelse, da vi har vist gode resultater på de handlingsplaner vi har fået godkendt af DBU, i sidste års licensansøgning. Vi har vist en stor udvikling på både spiller og klubsiden, og derfor er det meget beklageligt at licenssystemet ikke efterlader det store rum til udviklingsprocesserne i praksis,” siger hun til klubbens hjemmeside.