Team Viborg trækker sig fra 1. division

0
2046

Efter mange år blandt landets bedste fodboldhold trækker Team Viborg sig fra det fine selskab. En nødvendig men ærgerlig beslutning, siger tidligere Viborgspiller.

Af Sophie Lysholt

Team Viborg har været blandt eliteholdene i Danmark i en lang årrække, men de seneste sæsoner er det gået ned ad bakke. Siden 2015 er næsten 30 seniorspillere skiftet til andre klubber, og 1. divisionsholdet har overvejende bestået af u18 spillere. Justine Christensen er en af de få, der har spillet fast på 1. division, men nu er også hun skiftet til en anden klub, fordi det hele blev en lappeløsning.
”Hele efteråret var forfærdeligt. Vi stillede med et nyt hold til hver kamp, og man kendte ikke hinanden. Vi var fem faste, og resten var lånt fra de andre hold. Og det var heller ikke fedt at tabe 7-0 i hver kamp.”

Beskeden om at holdet trak sig fra landets næstbedste række kom kun få dage før, pigerne skulle spille deres første turneringskamp. Og selvom det er en ærgerlig beslutning, mener Justine Christensen, at det er det rigtige.

”Efter sidste sæson havde jeg fået nok, og det hjælper ikke at lappe. Nu må klubben bygge op forfra.”

Nu har Team Viborg et seniorhold i Serie 1, mens de stadig har en sprudlende ungdomsafdeling.

Blomstrende ungdom

Selv om det ser sort ud på seniorsiden i øjeblikket, vokser ungdomsafdelingen i klubben, der med et hold i den bedste danske u18-række har en stærk elitesatsning. I en pressemeddelelse skriver klubben:
”Vi forventer efter sommerferien igen at have to hold i u16 og u18 rækkerne. Og det er netop den struktur og den stærke fødekæde, der skal være med til, at vi inden for 2-3 år igen vil være tilbage i 1. division.”

Ifølge træner Jørgen Bøgelund er beslutningen om at bygge holdet op fra bunden sundere, end hvis klubben havde lappet sig til at stille hold i 1. division hver eneste weekend.

”Jeg tror slet ikke, vi havde haft nogle seniorhold i klubben til sommer, hvis vi havde valgt at redde 1. divisionsholdet på bekostning af serie 1, u18 eller u16-holdet,” skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Justine Christensen er enig i, at klubben skal starte forfra, men det bliver et problem, at u18-talenterne ikke kan spille i videre i den klub, hvor de er blevet opdraget.

”Om lidt står alle u18-spillerne og ved ikke, hvad de skal gøre, fordi klubben ikke har et seniorhold på deres niveau. Ungdomslandsholdsspillerne flytter også, og så er det svært.”

Hun peger dog også på, hvordan man måske kan genopbygge seniorafdelingen i fremtiden.

”Klubben har fokuseret for meget på ungdomsafdelingen, og der har bare været større fokus på at vinde DM-guld med u18 end på seniorafdelingen. Men hvis man fokuserer mere på den og skaber et godt fællesskab på tværs, så vil man kunne rykke tilbage i 1. division.”

Team Viborg har fået dispensation til at beholde deres seniorhold i Serie 1, dog kan holdet ikke rykke op i denne halvsæson uanset resultaterne.