Spændende periode i vente for Efterskolen ved Nyborg

0
2720

VM, DM og kvartfinale i Skoleligaen er menuen i april og maj måned for de sejrsvante piger fra Efterskolen ved Nyborg

Af Søren Madsen

På Efterskolen ved Nyborg er de 31 fodboldpiger ved at gøre sig klar til en hektisk og travl afslutning på skoleåret. Pigerne vandt i sidste uge med hele 8-1 over Hjalleseskolen og kvalificerede sig hermed til kvartfinalen i Skoleligaen. Her bliver modstanderen enten Gørlev eller KIES. KIES var for øvrigt modstanderen i finalen sidste år, da pigerne vandt samme turnering. Den stærke trup i år er sammensat af spillere fra klubber i hele landet, bl.a. Team Odense Q, Næsby, Middelfart, Herlufsholm, Sundby, Greve , OB og ikke mindst en pige fra Island og to fra Canada.

Holdet er allerede kvalificeret til DM for efterskoler og tirsdag d. 25. april afgøres det, om det bliver som nr. 1 eller 2, når finalen på Fyn skal spilles mod Hjemly idrætsefterskole.

DM for efterskoler afvikles i år på Vivild idrætsefterskole i perioden 17. – 19. maj. En hård turnering hvor der spilles 6 kampe på 3 dage. Der bliver dog ikke meget tid til at restituere, da pigerne allerede søndag d. 21. maj flyver til Prag for at deltage i verdensmesterskabet for skolehold. Kvalifikationen til VM kom i hus allerede i november måned efter semifinalesejr på 4-0 over Oure og ikke mindst hele 7-0 i finalen over Aabybro efterskole. Det er 2. gang, pigerne fra EVN skal repræsentere Danmark ved verdensmester-skaberne. Sidste gang var i 2013 i Bordeaux, hvor det blev til en flot 7. plads efter nederlag i kvartfinalen til Finland.

Trods en svær pulje er målsætningen igen i år en kvartfinale, men det bliver ikke let. Første modstander mandag d. 22. maj er Brasilien og derefter følger Ungarn, Tyskland, Østrig og Kina. Skulle pigerne gå hele vejen, er der finale søndag d. 28. maj. En fantastiske oplevelse er i vente og forberedelserne er i fuld gang. Der bliver arbejdet hårdt på træningsbanen, og alle 31 piger er med til at skabe et fantastisk træningsmiljø.