VSBs U16 piger vinder Maastrict Girls Cup i Holland

0
1197

Virum Sorgenfri Boldklubs U16-piger snuppede pokalen og førstepladsen, da de i påsken deltog i Masstrict Girls Cup i Holland. Holdlederne Christian og Søren har sendt denne beretning om turen til Holland:

Som en del af forberedelsen til sæsonen i Elite Øst 2 deltog VSBs U16 piger i pige turneringen Masstrict Girls Cup i Holland i påsken.

I turneringen var der deltagelse af hold fra hele Europa.

Med 12 tilmeldte hold blev der spillet i 3 puljer, med en efterfølgende “Champions League” for de 8 bedste hold og Europe League for de 4 dårligste.

VSB vandt deres indledende pulje ubesejret om lørdagen mod tyske og hollandske hold.

Søndagen startede mod et fysisk stærkt hollandsk hold og der måtte straffesparks konkurrence til før pigerne havde vundet 4-2. Resultatet blev skabt på nogle gode redninger af Linea, og sikre scoringer af Ida, Esther og til sidst Celina.

Semifinalen stod mod FC Øresund, som blev slået 2-0.  Dette hold stillede med mange ældre spillere (U18), men VSB sad på hele spillet og modstanderen var sjældne gæster på vores banehalvdel.  Scoringer blev sat ind af Celina og Esther, mens Linea kun måtte sætte en enkelt mesterredning ind.

Finalen var også mod et dansk hold, nemlig Skødstup. Vi havde set holdet i deres indledende kampe, og havde stor respekt for dem og deres angreb. Det var dog ikke nok for det jyske hold, da VSB spillede flot og hurtig teknisk fodbold, og sejren blev på 3-0. Laura testede både overligger og stolpe, inden hun kunne sætte det første mål ind. Derefter scorede Esther på et godt oplæg fra Celina. Maria lukkede kampen med et følt skud over forsvar og målmand, der have taget sig en tur ud i feltet. Igen havde Linea en stille dag på kontoret, skabt på godt arbejde af midtbane og forsvar.

Pigerne blev hyldet på stadion og fik en flot pokal med hjem, og holdet er nu helt klar til den hjemlige turnering.

Holdet har en god bredde, blandt andet vist ved at de 18 mål blev scoret af 8 forskellige spillere. Alle spillere viste et højt niveau og blev sat godt op af vores træner, Pete

Holdet har været begunstiget af rejsesponsorater fra bla. Lyngby-Tårbæks Idræts Fond og desuden har holdet fået tøjssponsorater af Fogs Fond, Projectum og selv tjent til turtøj ved at arrangere VSBs indendørsstævne i Lundtoftehallen i januar.