Brøndby-anfører: Vores mål er medaljer

0
1748

Brøndbys U18 DM-hold har scoret hele 25 mål i de sidste fire kampe. Læs med her, hvor anfører Anna Mogensen forklarer hvorfor det går så godt for Brøndby og hvad holdets ambitioner er.

Af Solveig Valbjørn

Brøndby fik gjort rent bord i weekenden med en 10-1 sejr over Skovbakken i U18 DM-ligaen. Med sejren ligger Brøndby til bronzemedaljerne, men pointfordelingen er meget tæt, og derfor har FODBOLD FOR PIGER taget en snak med holdets anfører Anna Mogensen for at høre, hvad hun tænker om sæsonafslutningen:

“Vores mål for sæsonen er at få medaljer, og specielt guld, selvom det på papiret ser lidt svært ud. Men vi har bestemt ikke givet op, og vi jagter stadig guldmedaljerne ligesom vi gjorde det sidste år. For at nå vores mål skal vi fortsætte vores gode målrige kampe, og bestemt ikke falde igennem i en eneste kamp. Og så skal vi håbe på at Team Viborg og og KoldingQ taber deres sidste par kampe i turneringen.” fortæller Anna med reference til, at det sidste år var Brøndby, som vandt rækken.

Anna Mogensen har som anfører for Brøndby-holdet en vigtig rolle i kampen om medaljerne, og hun er ikke i tvivl om, at hun kan bidrage med noget i forhold til at opnået holdets målsætning:

“Som anfører bidrager jeg især med min erfaring. Jeg har mere overskud til at hjælpe de yngre på hold med mindre erfaring, som måske kommer ind på lidt uvante pladser. For eksempel har vi fået mange nye 01’ere, og det er blandt andet min opgave at hjælpe dem til at falde til på holdet. Derudover kan jeg bidrage med min kommunikation på banen, som er utrolig vigtig i de svære kampe.”

Brøndbys mål i storsejren på 10-1 over Skovbakken blev scoret af Sille Lindqvist (3), Therese Marie Ibsen (2), Mie Jung Carstensen, Agnes Høybye, Lærke Tingleff Søndergaard, Nana Boysen og Rebecca Ravn-Haren.

Lørdagens sejr er ikke Brøndbys eneste storsejr. Faktisk har holdet scoret hele 25 mål i de sidste fire kampe. Ifølge Anna Mogensen skyldes de mange mål både skudtræning men også holdets nuværende mentale tilstand:

“Vi er inde i en god stime, men derudover har vi rent offensivt fundet flere løsningerne på at finde vej ind til pletten. Det er kommet gennem skudtræning, og så er vi også blevet utroligt stærke på vores standardsituationer.  Men det skyldes også at vi som hold er blevet vildt gode til at følge op på et mål. Det vil sige at når vi scorer et mål, så tager vi det med videre og får en masse gejst som vi kan bruge til at score igen og igen.”

Anna Mogensen er ikke i tvivl om at de målrige sejre er vigtige for holdet, hvis de vil opnå deres mål om at hive medaljer med hjem til vestegnen:

“Vi kan bestemt bruge sejren til noget fremadrettet, da de store sejre har givet holdet troen på, at vi kan spille med om medaljer. At vi så får en storsejr med hele ti mål, giver os bare endnu mere selvtillid og det er vigtigt for os som hold,” lyder det fra Anna.