U18 DM: Varde IF overraskede mod Team Viborg

0
935

Mod alle odds fik Varde IF drillet U18 DM ligaens nummer 2, da det søndag eftermiddag blev til en 2-1 sejr over Team Viborg, der med nederlaget bevæger endnu længere væk fra guldmedaljerne. 

Af Andrea Signe Trolle

Solen stod højt over Varde Stadion, da startfløjtet til søndagens ene U18 DM kamp lød kl. 15. Modstanderne var ligaens nummer 2, Team Viborg, som inden dagens kamp lå 5 point efter KoldingQ på førstepladsen. Med kun fire kampe igen, var der derfor meget på spil for Team Viborg, hvis holdet skulle komme endnu tættere på gulddrømmen. Men denne drøm fik Varde IF sat på pause.

58 minutter inde i kampen bragte Team Viborg foran på mål af Jannie Thomsen, men der skulle ikke gå mere end to minutter før Varde IF’s Line Nielsen fik udlignet til 1-1. Det fik Varde IF op i et ekstra højt gear, som resulterede i endnu et mål i det 85’ minut og gav slutstillingen 2-1. Målscoreren var angriber Mathilde Braithwaite og hun fortæller følgende om kampens forløb:

”Vi kom rigtig godt fra start, men desværre var det Viborg som kom foran. Heldigvis tog det ikke mere end et par minutter inden vi slog tilbage med et fantastisk mål af Line, som ellers spillede sin anden kamp i år, fordi hun har været ude med en korsbåndsskade. Vi kæmpede videre og det blev rigtig spændende til sidst i kampen, men ganske kort tid før slutfløjten scorede jeg det afgørende mål til 2-1. Det var en fantastisk følelse, men det kunne jeg først rigtig mærke efter kampen, fordi vi var nødt til at kæmpe til sidste fløjt.”

Det var en overraskende sejr, da Team Viborg på nuværende tidspunkt ligger 17 point over Varde. Men ifølge Mathilde, så viser sejren netop, at Varde kan spille med i den bedste del af rækken:

”Sejren i dag viser, at vi nu ved, at vi kan være med blandt toppen, hvis vi er klar fra start og præsterer på vores højeste niveau. Men sejren var også vigtig, fordi vi er ved at sætte et nyt hold sammen og derfor betød det rigtig meget, at vi får sådan en succesoplevelse. Nu skal vi bare blive ved med at bygge på spillet tro på os selv og så håber vi på 9 point i de sidste tre kampe.”

Med søndagens sejr ligger Varde kun et enkelt mål efter Aab på 7.pladsen, mens Team Viborg fortsat ligger 5 point efter KoldingQ. I søndagens andet opgør blev det til en 5-2 sejr til BSF mod Hillerød.