Brøndby om pokalfinale: Intet er vundet på forhånd

0
771
Brøndby nåede langt i sidste sæsons Champions League-turnering. Men hvor langt?

Når Brøndby går på banen til pokalfinalen mod Varde, kan de vinde pokalen for tiende gang. Men selvom modstanderne er finaledebutanterne fra Varde, er intet sikkert på forhånd.

Af Sophie Lysholt

Brøndby er efterhånden vant til, at pokalfinalen er en del af forårets kampkalender. I de seneste to år har finalemodstanderne været de grønblusede rivaler fra Fortuna Hjørring, men i år står brøndbyerne over for debutanterne fra Varde. Det ændrer dog ikke på den måde, Brøndby går ind til finalen på.  FODBOLD FOR PIGER har talt med Brøndbys Rikke Sevecke om pokalfinalen.

Hvad bliver det fedeste ved kampen?

”Det er altid fedt at spille fodbold, men en pokalfinale er lige det federe. Her kæmper vi om en pokal, om en titel. Hvad jeg har kunnet læse ud fra programmet lader det til at blive et fedt arrangement, som en pokalfinale skal være.”

Glæder I jer mindre, fordi det er et lavere rangeret hold?

”Vi glæder os til pokalfinalen lige så meget som vi gjorde sidste år og året før det. I en finale er der altid noget at se frem til og noget at spille for. Det her er grunden til at vi spiller fodbold. Hvis man ikke glæder sig til en pokalfinale, så skal man lave noget andet.”

Hvad tænker du om, at den skal afholdes i Varde?

”Det har jeg ikke noget imod. Selvfølgelig er turen længere frem og tilbage, men hvis vi vinder bliver det hele lidt sjovere.”

Hvordan lader I op til kampen?

”Hele holdet mødes til morgenmad og opladning i klubben. Derefter kører vi mod Jylland.”

Hvordan undgår I at undervurdere dem?

”Det handler om at spille vores spil. Det er 11 mod 11 og kampen varer til sidste fløjt. I de her kampe er alle lige og vi skal ikke tro kampen er vundet før den er startet.”

Hvad forventer I, at de kommer med?

”Vi forventer at møde et hold, der kommer med selvtillid efter deres sejre i kvalifikationsspillet. Desuden er det deres hjemmebane og det er ikke hver dag de kommer i en pokalfinale. Det bliver bestemt et hold, der kommer til at arbejde ekstremt hårdt.”

Hvad er jeres målsætning? I er storfavoritter, men har I andre mål end at vinde?

”Vi vil gå ud og gøre det vi er bedst til. Der kan tales nok så meget om favoritværdigheden, men i sidste ende handler det om hvad man præsterer på banen, når det hele gælder.”

Kampen spilles på Sydbank Stadion i Varde klokken 15.00 og kan ses direkte på DR3.