Pokalfinalen endte i én stor fest

0
893
Brøndby fejrer pokalen oven på 3-1 sejren over Varde

Brøndby vandt som forventet den danske pokalfinale, men efter dommerens slutfløjt var der jubel og champagne i begge lejre. Varde-spillerne leverede nemlig en enorm præstation, selvom Brøndby tog pokalen med en 3-1 sejr.

Af Sophie Lysholt

Der var lagt op til en historisk kamp på Sydbank Stadion i Varde forud for pokalfinalen. Og efter en halv times udsættelse af kampen, styrtende regnvejr og ”den knaldrøde gummibåd” i højtalerne i stedet for nationalmelodien, blev det da også et brag af en kamp.

Brøndby startede med lyn og torden, og allerede efter ti minutter stod der 2-0 til gæsterne. Først var det anfører Simone Boye, der lagde bolden fladt ind bag Vardes Ida Rindom, og bagefter var det Nanna Christiansen, der via et-to med Nicoline Sørensen i Vardes felt gjorde det svært for finaledebutanterne fra Varde. Men efter den gul-blå chokstart gik Brøndby helt ned i tempo, og Varde kom langsomt mere med. Efterhånden begyndte hjemmeholdet at ofre sig i duellerne og ramme hinanden i afleveringerne, og efter 41 minutter havde Varde alletiders chance for at reducere. Solveig Andersen fra Varde, der i øvrigt blev kåret som årets pokalfighter, opsnappede en forsvarsfejl og stod helt alene med Kathrine Larsen i Brøndbymålet. Unge Andersen endte dog med at sende bolden snert forbi mål.

I anden halvleg havde Brøndby flere kæmpe chancer, men skarpheden manglede i feltet. Noget, der ikke manglede i sidste sæson, da Brøndby samlet vandt 18-0 over Varde over to kampe.

I stedet blev pokalfinalen en kamp, hvor Varde steppede mere og mere op for hvert minut, der blev spillet. Hjemmeholdet havde både flere farlige hjørnespark og nogle store kontrachancer ved Solveig Andersen. Alligevel lykkedes det brandvarme Nicoline Sørensen at lukke kampen efter 62 minutter, da hun drejede rundt i feltet og bankede bolden helt over langs fjerneste målstolpe.

Statistisk set var alle Vardes guldchancer herefter udspillet, men det tog ikke pusten fra pokalfighteren Solveig Andersen. Få sekunder før dommerens slutfløjt styrtede angriberen atter alene mod mål med to Brøndbyspillere i hælene. I stedet for at fortsætte selv, sendte hun dog bolden fladt tilbage til Laura Bahl, som sikkert lagde bolden ind bag Brøndby-keeperen lige under overliggeren. Det udløste stor jubel blandt både spillerne og de knap 1500 fremmødte tilskuere på stadion.

Dermed trak Varde sig hæderligt ud af pokalbraget, mens Brøndby for tiende gang i klubbens historie hævede pokalen over hovedet. Begge dele historiske bedrifter, der førte til store jubelscener og champagnesprøjt i begge lejre efter kampen.

Brøndby jubler efter 3-1 sejren
Solveig Andersen og Varde jubler også med champagne