Før var de konkurrenter, nu vil de vinde metal sammen

0
2568

Før spillede de 3 piger; Kathrine Stein Brinck, Sille Strand Jørgensen og Anna Hyldig i hver deres klub. Nu spiller de sammen på Efterskolen ved Nyborg og skal fuldende et fantastisk efterskoleår med både deltagelse til DM og VM. Læs her om udfordringerne ved at have været konkurrenter i mange år til nu at skulle præstere på samme hold.

Af Søren Madsen, Efterskolen ved Nyborg

“Vi kendte hinanden både fra klubkampe og DBU-samlinger, så derfor var det vildt svært lige pludselig at skulle træne og spille kampe sammen”, sådan udtaler Kathrine Brinck sig om oplevelsen af lige pludselig at skulle gå på efterskole sammen med piger, der i de sidste 6-8 år havde været konkurrenter på klubplan men også i DBU-regi. Kathrine Brinck (Middelfart), Sille Strand  (Næsby) og Anna Hyldig (Odense Q) kendte alle hinanden, inden de skulle starte på EVN til skoleåret 16/17. De havde været vant til at se hinanden som konkurrenter, og de nikker alle genkendende til usikkerheden omkring det at skulle starte op et nyt sted og både at skulle konkurrere om de samme pladser på banen men ligeledes at skulle præstere sammen på et hold.

“Det var vildt underligt i starten, men al den træning gjorde det faktisk nemt at spille et hold sammen”. Jeg tror fordelen var, at alle var lidt skrøbelige og usikre omkring ens eget niveau og rolle på banen, så derfor var der en eller anden form for indbyrdes forståelse mellem os”. Anna Hyldig som til daglig spiller i Odense Q er ikke i tvivl, om at EVN var det rigtige valg. For hende var det vigtigt at finde en efterskole med et godt træningsmiljø, og et sted hvor hun kunne kombinere skole, fællesskab og 5 x fodboldtræning på højt niveau. Jeg vidste godt, at der ville være en del andre spillere fra Næsby, udtaler Sille, men omvendt vidste jeg også at 34 piger på fodboldlinjen ville betyde, at man hurtigt ville komme i snak med pigerne fra de andre klubber.

Alle piger spiller kampe på deres respektive klubhold og er ligeledes hjemme til træning, når efterskolelivet giver mulighed for det. I øjeblikket er der dog fuld fokus på efterskolefodbolden, da de 3 piger alle er udtaget til at spille med til DM for efterskoler og ligeledes repræsentere “EVN-Danmark” ved verdensmesterskaberne i skolefodbold.  Pigerne har præsteret rigtig fint i optakten til de to slutrunder. Først med sejren på 4-0 over Hjemly i kampen om at blive 1’er på Fyn og ikke mindst med den flotte 8-2 sejr i træningskampen mod Hillerøds U-18 DM. “Vi træner rigtig godt lige nu, det er som om alle ved, at vi skal være helt klar til de to turneringer og det smitter af på træningsintensiteten”, siger Anna Hyldig.

Alle 3 piger håber på topplaceringer til både DM og VM, men ved også at det bliver rigtig svært. EVN-pigerne skal spille 14 kampe på 11 dage, og der bliver ikke meget tid til restitution mellem kampene. Når snakken falder på målsætningen for de forestående slutrunder, er de 3 piger meget enige; “Vi skal klare os bedre end EVN´s placering som nr. 9 sidste år ved DM. Det kunne også være sjovt at blive bedre placeret end sidste gang EVN var med til VM”, siger pigerne sammenstemmigt. Sidste gang EVN repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i skolefodbold var for 4 år siden i Bordeaux. Her blev det til en 7. plads efter nederlag i kvartfinalen til Finland, der senere blev verdensmester. Podieplads og dermed metal ved begge turneringer er selvfølgelig en kæmpe drøm……men det kræver vist at ALT flasker sig og vi som hold præsterer 120%, slutter pigerne af.

Pigernes første kamp til DM er på onsdag d. 17. maj kl. 12.00, hvor modstanderen er Vivild. Herefter følger ydeligere to puljekampe mod henholdsvis SØS og Lyngs. Første kamp til VM spilles i Prag mandag d. 21. maj og her er modtanderen selveste Kina.

Følg pigernes kampe og resultater her;  https://www.facebook.com/Evnfodbold/