Lægårdens piger leverer historisk resultat til DM

0
1847

Fra den 17-19/05 deltog Lægården til DM for efterskoler, som i år blev afholdt på Vivild gymnastik og idrætsefterskole.

Pigerne var kommet i pulje med Balle, Aabybro og Haslev efterskole, så der ventede helt sikkert 3 svære kampe i den indledende pulje. Heldigvis leverede Lægårdens piger 3 meget solide præstationer og med en 1-0 sejr over Balle, 1-1 mod Haslev og en sejr i den sidste kamp med 2-1 over Aabybro, var 1. pladsen i puljen sikret, og dermed avancement til kvartfinalen, hvor SINE ventede.

Selvom det var den 4. kamp på lidt over et døgn var Lægårdens piger klar og skarpe på de få chancer der var i kampen, og 2 gange lykkedes det at få bolden over stregen, og da der var hermetisk lukket bagude endte det med en 2-0 sejr og kvalifikation til semifinalen!

Her stoppede sejrsstimen desværre, og med et knebent 1-0 nederlag til de senere danske mestre fra Vejle, var Lægården ude af turneringen, men pigerne leverede gennem hele turnmeringen en meget flot indsats, hvor mange af de ting, de har trænet på i løbet af skoleåret på Lægården lykkedes til fulde. 4. pladsen til DM er i øvrigt den bedste placering et pigehold fra Lægården har fået til DM nogensinde.

Pigetræner Bo Thomsen udtaler: “Det er fedt at opleve, at den dedikerede træningsindsats som pigerne har leveret gennem hele året bærer frugt i den sidste ende. Vi har arbejdet meget både med de tekniske og taktiske aspekter af spillet, og det har været tydeligt til DM, at pigerne har været i stand til at bruge de ting de har lært, og det har gjort os til et rigtig stærkt hold!”

At deltage til DM er udover det rent fodboldmæssige også en stor oplevelse på det sociale plan, hvor eleverne er sammen med 500 andre elever fra efterskoler i Danmark, så der er rig mulighed for at knytte nye venskaber på tværs af de forskellige skoler.

Læs mere om hvor fedt det er at være fodboldpige på Lægården her