14-årige Kirsten: DBU har givet mig mere selvtillid

0
2836

FODBOLD FOR PIGER har snakket med 14-årige Kirsten Leïla Madsen der netop har afsluttet sit første år i DBU-regi. Et år, som startede med nervøsitet og tusinde sommerfugle, men sluttede med en masse nye veninder og gode oplevelser.

Af Solveig Valbjørn

Kirsten Leïla Madsen er 14 år gammel og spiller til dagligt angriber på Brøndbys U16-hold. For cirka et år siden fik hun beskeden om, at hun var blevet udtaget til U14-talentcenteret hos DBU. Her har hun deltaget i samlinger siden og det har betydet meget for den teknisk stærke angriber:

“Det er en fantastisk følelse at komme ind over DBU. Det givet mig en masse selvtillid på banen og jeg føler, at jeg har udviklet mig meget og stadig kan udvikle mig endnu mere. Derudover har det også givet mig mange nye veninder og en masse fede oplevelser, som jeg selvfølgelig tager med mig videre.”

Kirsten startede til fodbold som kun 6-årig. Dengang stod den på træning en enkelt gang om ugen, hvor det primært handlede om at have det sjovt, men i dag ser træningsugen anderledes ud for det unge talent:

“Jeg træner tre gange om ugen og så spiller jeg en kamp som både kan være i weekenden og i hverdagen. Meget af min tid går altså med fodbold, men når jeg ikke er til fodbold ser jeg Netflix ligesom de fleste andre teenagepiger, er sammen med veninderne og familien og nogle gange tager jeg også i fitness.”

Kirsten spiller til dagligt på U16-holdet i Brøndby.

Kirsten i dag er utroligt glad for at møde op til DBU-samlingerne og give den gas til fællestræningerne med de andre piger, men i starten blev hun meget nervøs på køreturen på vej til en samling:

“Jeg kan tydeligt huske den første tur over til DBU samlingen. Jeg var mega nervøs og jeg følte at jeg havde 44 tusind små sommerfugle i maven, fordi jeg ikke vidste om der var nogen jeg kendte. Men da jeg ankom til samlingen åndede jeg lettet op fordi der var nogle andre fra Brøndby og en enkelt fra LSF, som jeg kendte. Nu har jeg lært stort set alle at kende og er ikke nervøs mere når jeg skal til DBU samlinger.”

Selvom Kirsten kun er 14 år og netop har afsluttet 8. klasse på Strandskolen i Karlslunde, så er hun allerede meget bevidst omkring hvad hun i fremtiden ønsker at opnå som fodboldspiller:

“Jeg vil gerne spille 3F-liga, og samtidigt vil jeg gerne spille på landsholdet. Medmindre jeg selvfølgelig får en meget alvorlig skade, som gør, at jeg aldrig vil kunne spille fodbold igen.”

Til sidst har Kirsten et godt råd til alle de piger der drømmer om at komme langt med fodbolden:

“I skal bare ville det og kæmpe for det i elsker, for hvis i kæmper nok ender drømmen med at gå i opfyldelse,” fortæller Kirsten.