VIES vandt Efterskole DM

0
2735

Vejle Idrætsefterskoles dygtige fodboldpiger skrev historie fredag d. 19. maj. Vilde-Lene sikrede sejren efter to gange straffesparkkonkurrencer.

Af Jacob Thychosen, Vejle Idrætsefterskole

Fredag d. 19. maj blev dagen, hvor Vejle Idrætsefterskole to fodboldhold vandt dobbelt DM-guld efter et par drabelige finaler mod henholdsvis Ikast og Hjemly.

For VIES-pigernes vedkommende var det den første DM-titel i historien, mens det er tredje gang på fire år at drengene fik pokalen med hjem.

Pigerne har igennem hele turneringen leveret en enestående fight, hvilket blev understreget i finalen, hvor sejren kom i hus efter turneringens anden straffesparkkonkurrence. I forhold til straffesparkkonkurrence må man bare konstatere, at VIES-pigerne er enestående dygtige og har haft en ekstraordinær målmand i Vilde Lene alias Kolding Q-målmand Lene Christensen, som i snit redder hvert andet straffespark. Kolding-målmanden gjorde comeback efter en skadespause i denne turnering og viste sublimt målmandsspil på landsholdsniveau i alle seks kampe.

Pigernes vej til DM-titlen så således ud:
1. puljekamp: En nulløsning i premieren mod Skyum, hvor en lige kamp endte uden scoringer.
2. puljekamp: 2-1 sejr over Hjemly efter VIES-pigerne allerede kom bagud efter tre minutter, men derefter viste flot moral og leverede et flot comeback efter en scoring af den tidligere Skovbakken-spiller Emilie Bugslag Simonsen og topscorer Nikoline Hoé fra KoldingQ.
3. puljekamp: En 2-0 sejr over Gørlev efter scoringer ved Maja Schmidt og Nikoline Hoé.
Kvartfinalen: En episk sejr efter straffesparkkonkurrence mod stærke Lyngs. Her blev den store helt igen, igen Vilde Lene (Lene Christensen). Pigen der afgjorde det hele med det sidste spark var Emilie Bugslag Simonsen.
Semifinalen: En 1-0 sejr over Lægården. VIES-pigerne spillede en flot første halvleg og bragte sig foran efter et hjørnespark ved forsvarskrumtappen Maria Bruun fra KoldingQ. I Anden halvleg overtog Lægården spillet, men VIES-pigerne har igennem hele turneringen haft et super forsvar og de var heller ikke til at passere i denne kamp.
Finalen: En fight udover det normale sikrede VIES-pigerne sejren efter en ny nervepirrende straffesparkkonkurrence mod Ikast. Lene Christensen reddede igen to spark, hvorefter det hele til sidst blev afgjort af Juliane Foss Gade, som var sikkerheden selv på det sidste spark.

Hermed var der skrevet VIES-historie med to DM-titler på en gang, hvilket aldrig er sket før i VIES’ historie. De tre trænere Brian Blensner, Hans Hansen og Jacob Thychosen var dog også forståelig glade efter sejrene:
– Dette års fodboldgruppe har været enestående at arbejde med, så derfor fortjener de i den grad disse titler. Pigerne leverede i løbet af turneringen en fight af en anden verden, mens drengene i store perioder spillede flot og poleret fodbold. Derfor kan vi i den grad godt kalde de to DM-titler for fortjente, siger de tre trænere sammenstemmende.

Fra næste skoleår får Vejle Idrætsefterskole en ny træner, når den nuværende assistenttræner for landsholdet og landskampsrekordholder Katrine Pedersen bliver en del af trænerteamet.
Der er stadigvæk enkelte ledige pigefodboldpladser til næste skoleår.

VIES’ DM-vindere var følgende spillere:
Pigerne: Lene Christensen (KoldingQ), Katrine Kleven (Vejle B. tidligere Lyseng), Emma Lundby, Maja Schmidt (Højer), Nicoline Isachsen, Amalie Hougaard Jensen, Emilie Bugslag Simonsen (tidligere Skovbakken), Ida Kulle (Herlufsholm), Juliane Foss Gade (KoldignQ), Louise Bonde Jacobsen, Maria Mylius Bruun (KoldingQ), Mathilde Walter, Simone Rishøj (Horsens), Nikoline Hoé (KoldingQ), Sara Høj Kristensen (Skovbakken), Sara Munk (Lyseng), Sofie Meyer (KoldingQ), Victoria Stausholm og Vigdis Bertram (BSF).