Fra EVN til Montverde Academy

0
3261

Cecilie Fløe Nielsen er ved at afslutte året på Efterskolen ved Nyborg. Et år med rigtig mange oplevelser og en masse fodbold. Eventyret fortsætter dog for Cecilie, når hun efter sommerferien rejser til Florida for at tage et år på fodboldakademiet i Montverde.

Af Søren Madsen, Efterskolen ved Nyborg

For Cecilie Fløe Nielsen er afslutningen på EVN lidt mere speciel end de fleste. Ikke nok med at hun skal sige farvel, pakke ned og stortude, men samtidig skal hun også færdiggøre en masse test, formularer og ansøgninger, hvis hendes drøm om 1 år i USA skal blive en realitet.

Jeg tager primært til USA for at blive bedre til engelsk, spille en masse fodbold og så selvfølgelig for at opleve den amerikanske kultur på nærmeste hold. Jeg ved, at mit skema kommer til at indeholde engelsk, historie, matematik, styrketræning og så selvfølgelig fodbold, og jeg glæder mig bare helt vildt til at komme i gang. Sådan fortæller Cecilie om hendes kommende skoleår, der altså bliver 8.000 km. væk fra lille Erritsø, hvor hun har boet hele sit liv. Lidt af en omvæltning og så alligevel ikke…. “Jeg har jo prøvet, det der med at være hjemmefra et års tid nu, og jeg kender lidt til Orlando, da vi var derover med EVN i marts måned.”

Cecilie var i Florida med resten af fodboldlinjen fra EVN i marts måned, og her boede hun ved Carol og Alec Hale og døtrene Camryn og Emily. “Det var en fantastisk tur og helt specielt det der med at bo og blive ret tæt knyttet med en værtsfamilie. Jeg forhørte mig faktisk ved familien, om jeg måtte bo hos dem igen, men de havde desværre ikke mulighed for at have mig boende et helt år. Men selvfølgelig skal vi ses”.

Montverde Academy ligger godt 35 min. kørsel fra Orlando midt, har eksisteret siden 1912 og har i dag lidt over 1.250 elever fordelt på mange nationer. Udover amerikanske elever huser akademiet også elever fra Europa og ikke mindst Sydamerika. Efterskolen ved Nyborg har lært akademiet at kende fra deres årlige ture til Florida og spiller hvert år kampe mod dem. I marts måned var Cecilie faktisk med på det EVN – hold, der vandt 3-1.

“Skolen er virkelig flot og har rigtig fine faciliteter, både når det kommer til undervisningslokaler, styrkelokaler og ikke mindst fodboldbaner. Jeg er sikker på, at det bliver et sindssyg fedt år for mig, hvor jeg kommer til at lære endnu mere om mig selv. Jeg ved at efterskoleåret på EVN har givet mig en masse som jeg kan tage med mig og bruge i de udfordringer, jeg støder på i USA.”

For Cecilie handler året i USA nemlig ikke kun om at spille fodbold og gå i skole. For hende handler turen ligeså meget, eller måske nok mere om at blive bedre til sproget, lære nye ting om den amerikanske kultur og ikke mindst om sig selv. “Det hele er så nyt, og jeg ved faktisk ikke så meget endnu. Jeg kender lidt til mit skema, og så ved jeg at min nye fodboldtræner hedder Robbie Aristodemo og at det bliver varmt at træne i 30-35 grader.

Der venter Cecilie en fantastisk oplevelse, når hun i starten af august begiver sig ud på hendes livs største rejse indtil nu. Hun kan ligeledes se frem til at hilse på eleverne fra EVN 17/18, når de besøger Montverde Academy i starten af marts måned næste år.

 

https://www.montverde.org/page/about

https://evn.dk/