Katrine Veje om klubskiftet: Montpellier tager sig af mennesket bag spilleren

0
1707

Brøndbys hurtige venstrekant Katrine Veje skifter den danske 3F-liga ud med fodbold på højeste niveau i Frankrig. Hun har skrevet under på en toårig kontrakt med den franske klub Montpellier, som blev nummer 2 i den seneste sæson. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Katrine om klubskiftet:

Af Andrea Signe Trolle  

Søndag den 4. juni tog Brøndbys venstrekant Katrine Veje en stor beslutning, som vil ændre hendes liv markant i de kommende år. Hun skrev nemlig under på en toårig kontrakt med den franske storklub Montpellier, som endte som 2’er i den franske liga i seneste sæson – kun overgået af Lyon. Der er derfor ingen tvivl om, at Katrine går en spændende periode i møde:

”Det har stået mellem to klubber, hvor valget så endte på Montpellier. Det har været under opsejling i et par måneder, men efter jeg tog den endelige beslutning, så gik det ret stærkt med at få skrevet under. Jeg har fået nogle meget flotte tilbud i både den engelske, franske og svenske række, men jeg valgte Montpellier. Det er et rigtig godt hold, som sågar vandt over PSG i ligaen og kun tabte 2-1 til Lyon i den seneste kamp. De endte derfor som nummer 2 i denne sæson, så der er ingen tvivl om, at det er et rigtig stærkt hold.”, fortæller Katrine Veje.

Efter Katrine Veje modtog flere forskellige tilbud, så var der flere årsager til, at valget netop faldt på Montpellier:  

”Først og fremmest så har de et rigtig godt træningsmiljø med en masse udenlandske spillere. En anden årsag er også, at kvinderne i Montpellier benytter de samme faciliteter som herrerne. De træner samme sted, har samme fysioterapeuter og massører og spiser på den samme restaurant i anlægget. Det er derfor ikke opdelt på samme måde, som i Brøndby. De sørger også for, at jeg får en privat fransklærerinde fire gange om ugen, som jeg kan have lige indtil jeg ikke føler, at jeg har brug for det længere. Det er nemlig meget vigtigt for mig at lære sproget, hvis jeg skal føle mig tilpas.”

Katrine Veje i aktion i Champions League. Arkivfoto: Steen Trolle

Mennesket bag spilleren

Et andet argument for klubvalget, som Katrine Veje påpeger flere gange i interviewet er, at de i Montpellier også har et stort fokus på spilleren uden for banen. Det er vigtig for hende, da det er en stor omvæltning pludselig at flytte væk fra familien, kæreste og venner:

”Jeg har været i Montpellier og besøge klubben over to omgange. Først med min kæreste Morten, hvor vi var nede og have et møde med klubbens direktør og præsident. Der så vi hele klubben og blev vist rundt i byen og de evt. lejligheder jeg kunne tænke mig. Inden landsholdssamlingen i sidste uge, fløj jeg til Frankrig med min mor, hvor vi var ude og spise frokost med præsidenten i klubben. Det betød meget for mig, at klubben tog sig tid til at gå ud at spise med både Morten og jeg, og senere med min mor og jeg, og derfor har jeg en god fornemmelse af, at de tager sig af mennesket bag fodboldspilleren”

Eftersom selve byen Montpellier ligger knap 1800 km. fra de vante rammer på Brøndby Stadion, og Katrine flytter alene til Frankrig, så har klubben også sørget for en god lejlighed og gode muligheder for at flyve til og fra Danmark:

“Der er en masse nybyggeri i gang i Montpellier, som deler byen i en ny og en gammel del. Jeg valgt at bosætte mig i den nye del af byen, hvor samtlige herre- og kvindespillere bor. Det bliver super mærkeligt at flytte væk. Min kæreste bliver også boende i Danmark, så jeg har fået forhandlet månedlige returbilletter ind i min kontrakt, så vi ikke skal bruge for meget økonomi på, at han kommer og besøger mig.”

Fokus på EM

Selvom der har været et stort fokus på kontrakten med Montpellier og The Double i Brøndby, så vil Katrine Veje nu rette sit fokus mod EM-slutrunden. Det er også først efter EM, at Katrine for alvor begynder i Montpellier:

”Jeg flytter derned efter EM, hvor jeg først har fået to ugers ferie, medmindre vi når finalen for så bliver det kun 7-10 dage. Men de har ellers lovet mig to ugers ferie, fordi de i Frankrig sluttede sæsonen for en måned siden. Spillerne dernede har derfor haft god mulighed for ferie, hvor vi først slutter på lørdag i Brøndby, og i Montpellier går de op i, at jeg skal få mulighed for lidt ferie.”  

Men også afskeden med Brøndby bliver ikke nem for Katrine, som afslutningsvis pointerer, at hun kommer til at savne pigerne, som hun i år vandt The Double med:

”Det er et super fedt hold vi har i Brøndby. Vi har et fantastisk sammenhold, som også har betydet at vi har vundet the double. Det er derfor en fantastisk måde at slutte min tid i Brøndby af på. Jeg har indtil nu fokuseret meget på The Double og nu begynder fokusset på EM, så det er egentlig ikke helt gået op for mig, at jeg skal flytte til Frankrig snart. Men jeg kommer helt sikkert til at savne pigerne i Brøndby, fordi det har uden tvivl været en fantastisk oplevelse at spille med de piger.”