Et eventyr af de store – B.93 går fra serie 1 til 1 division på et år

0
1234

B.93 1. kvindesenior åbner for prøvetræning i næste uge

Af B.93 webredaktion

B.93´s kvinder fuldbyrdede her forleden et eventyr af de helt store, da de med en udebanesejr over Greve sikrede sig oprykningen til 1. Division.

For bare et år siden lå B.93´s 1. Seniorkvinder i serie 1, men efter tre oprykninger i streg har pigerne virkeliggjort en drøm, som mange troede umulig.

Anført af topscoreren Mette Perthu-Hansen, der har været en af sæsonens helt store profiler med 19 scoringer i 9 kampe, har holdet spillet offensiv og målsøgende fodbold, og inden den sidste kamp mod Allerød på lørdag har holdet et plus på målkontoen med 35 mål. Holdet har kun lukket seks mål ind i hele turneringen, heraf 3 mod topholdet Skjold Birkerød.

Cheftræner Rasmus Skovby, der trådte til 1. Marts har på rekordtid fået den unge talentfulde trup til at levere en præstation ud over det sædvanlige. Også selv om en af holdets nøglespillere, Marlene Larsen, har været ude i over halvanden måned med en alvorlig knæskade.

”Det har været en fantastisk sæson, og vi glæder os til at fejre pigernes oprykning på lørdag. Stor ros til Rasmus og alle pigerne på holdet for en utrolig flot sæson,” siger Bjarke Møller, der er pigesportschef i B.93. For to år siden satte klubben som mål at komme tilbage i 1. Division, og dette mål er nu indfriet.

”Vi skal op og spille en anderledes type fodbold i 1. division, men vi vil gerne fortsætte med at spille offensiv fodbold. I den nye sæson er vores mål at etablere os i 1. Division, men vi vil også gerne spille med i den bedste halvdel af rækken. Vi glæder os til den nye udfordring,” siger cheftræner Rasmus Skovby.

En rollemodel

Mette Perthu-Hansen, der er anfører for holdet, har trods mange tilbud udefra besluttet sig for at blive i B.93, hvor hun som spillende assistenttræner har haft stor medindflydelse på at forme det nye seniorprojekt i Østerbro-klubben.

”Mette er en fantastisk spiller og enormt vellidt ledertype, som har været en rollemodel for vore unge spillere. Uden hende havde vi aldrig kunnet gøre dette,” fortæller Rasmus Skovby. ”Mette har tidligere været med til at føre Greve op gennem rækkerne til 1. Division, men derude fik hun aldrig den anerkendelse, som hun fortjente. Nu har hun gentaget for kunststykket her i B.93. Vi er utroligt glade for at have Mette hos os i B.93, og det er helt tydeligt, at de unge spillere på holdet har rykket sig meget i årets løb. Vi glæder os til den nye sæson, hvor vi kommer til at møde flere stærke hold.”

B.93 1. Kvindesenior holder åben træning for interesserede. Det sker mandag kl. 18.30-20.00, plus onsdag og torsdag kl. 17.30-19.00 på Svanemølleanlægget.