Ny start for Sønderjyske

0
1679

 

Sønderjyske har været i strid modvind det meste af sæsonen, og holdet har både været ramt af skader, afbud og graviditeter. Nu vil holdet have to gode kampe til sidst, inden der venter en ny start efter sommerferien.

 Af Sophie Lysholt

Med et enkelt point og syv mål i tabellen, er det ikke til at tage fejl af. Sønderjyske har haft en skidt sæson i kvalifikationsrækken. Senest mødte holdet Odense Q uden en eneste udskifter og blev tæsket 0-10. Og så er det, det begynder at blive mindre sjovt at spille fodbold. Sådan har sønderjyderne også haft det, fortæller Dorian Tax, der er en af de få, der kan kaldes stamspillere på det unge mandskab.

”Det er virkelig tungt at tabe hele tiden, men når vi altid stiller med et nyt hold, så er det, det bliver svært at spille sammen. Her på det sidste har vi haft flere u16-spillere med, og vi kender slet ikke hinanden,” forklarer hun.

Men heldet har så afgjort heller ikke været med Sønderjyske ret mange gange. I sæsonens åbningskamp formåede de lyseblå at holde Varde fra scoringer helt ind til det aller sidste minut, og det samme skete i den første kamp mod Odense Q, hvor sønderjyderne var nede med 0-3, inden de udlignede til 3-3, for så i sidste minut at se bolden trille over målstregen til 4-3 til Odense Q.

Nu er der to kampe tilbage i sæsonen, først mod Sundby og bagefter mod VSK Århus. Det er ikke fordi Dorian glæder sig helt vildt til den lange køretur til Amager, men hun tager afsted og giver alt hvad hun har af en særlig grund.

”Vi har aftalt at slutte sæsonen af på en ordentlig måde, så vi kan se hinanden i øjnene med god samvittighed. Selvfølgelig er det lidt tungt at køre så langt, når vi er klare underdogs, men vi gør det, og vi kæmper.”

Når de sidste to spillerunder er overstået, venter der en velfortjent sommerferie, inden holdet starter på en frisk med både nye trænere og spillere. Klubben har nemlig netop meldt ud, at nuværende træner Kim Foder stopper før tid, og at Kim Hansgaard og Nicolai Hoeg i stedet overtager. Det er noget af det, der er brug for efter sådan en sæson, mener Dorian Tax.

”Der kommer både nye spillere og nye trænere, så det bliver noget helt andet efter sommer, og det er måske det, vi har brug for, så der kommer nogle andre rutiner på holdet.