Odense Q´s Sofie Karsberg skifter til Fortuna Hjørring

0
1519
Sofie Karsberg

Der er gang i transferen i dansk kvindefodbold i øjeblikket, og et af de seneste skift er unge Sofie Karsberg, der bytter Odense Q ud med Fortuna Hjørring.

Af Sophie Lysholt

19-årige Sofie Karsberg har de seneste år været et af de helt store talenter først hos OB og senere Odense Q, men nu er det tid til at prøve noget nyt. Fra næste sæson er hun at finde i Fortuna Hjørrings stjernespækkede trup. Den unge back har nemlig skrevet under på en etårig kontrakt med de grønblusede.

”Jeg blev rigtig glad, da de kontaktede mig og sagde, at de gerne ville have mig. Det er en fantastisk mulighed for, at jeg kan udvikle mig som fodboldspiller og prøve at være i et professionelt miljø,” siger Karsberg om skiftet.

Sofie Karsberg bliver student i denne måned, men tiden i gymnasiet har ikke været lutter lette tider. Hun har nemlig pendlet mellem Slagelse og Odense hver eneste dag i tre år, og det er især noget af det, hun glæder sig til at slippe for efter sommerferien.

”Det bliver helt vildt dejligt, at jeg bare skal fokusere på fodbold. Lige nu har jeg en masse at tænke på med transport, men deroppe kan jeg bare hoppe på cyklen og lige ned på fodboldbanen, og så kan jeg bare spille fodbold hele tiden,” forklarer hun.

I Fortuna Hjørring har de netop åbnet et nyt akademi for deres pigefodboldspillere, og her kommer Karsberg til at flytte ind i løbet af sommeren, inden sæsonen går i gang. Det bliver noget andet end at bo hjemme ved forældrene i Slagelse.

”Det bliver nok lidt svært at flytte hjemmefra og stå på egne ben, men klubben og holdet hjælper mig selvfølgelig, så det skal nok gå.”

Sofie Karsberg spiller sidste kamp for Odense Q på lørdag, når holdet møder Varde på hjemmebane.

Sofie Karsberg underskriver en etårig kontrakt med Fortuna Hjørring, foto: Privat