Skovbakken holder liv i bronzedrømmene

0
1052
Skovbakken-Kolding (billede fra grundspillet 2016)

Det var knald eller fald for Skovbakken, da de tog imod KoldingQ hjemme. Et nederlag ville betyde farvel til bronzemedaljerne, og den alvor havde Skovbakken-spillerne tydeligvis taget til sig.

Af Sophie Lysholt

Der var lagt op til et brag af en kamp, da Skovbakken og KoldingQ stod over for hinanden lørdag eftermiddag. En sejr til Kolding ville betyde bronzemedaljer, mens en sejr til Skovbakken ville betyde, at begge hold fortsat kan nå tredjepladsen. Det blev de gulblusede fra Århus, der trak det længste strå, og det var til stor glæde for Skovbakkens ene målscorer Sif Rykær.

”Det er en helt vild følelse, at vi stadig er med i kampen om bronze. Det er så fedt, at vi har noget at spille for i den sidste kamp.”

Skovbakken var da også fra start indstillet på at gå efter den sidste model, for allerede efter seks minutter sendte Skovbakkens Kathrine Spanner bolden i kassen til 1-0.

”Det gav noget gejst og tro på tingene, at vi kom så hurtigt foran,” sagde Sif Rykær efter kampen.

Det hurtige Skovbakken-mål lagde dog ikke bånd på Kolding, der pressede hårdt på og var spilsyrende i store dele af første halvleg. Det betalte sig da også, da Louise Eriksen midt i første halvleg kunne udligne til 1-1 på straffespark.

Herefter gik de to hold til pause med samme udgangspunkt, som da de kom. I anden halvleg var det igen KoldingQ, der dominerede, men efter en times spil fik Sif Rykær en gylden chance for at sende Skovbakken tættere på medaljerne, da århusianerne fik et straffespark. Rutinerede Rykær sendte bolden ind bag Stina Lykke, og selvom de sidste ti minutter var ren Skovbakken-overlevelse, lykkedes det at tage de tre point og holde døren på klem til medaljerne.

Nu venter der fjorten dages pause, inden Skovbakken skal møde Vejle i den sidste spillerunde, der kan blive den afgørende for medaljerne.