Ny UEFA-kampagne skal styrke kvindefodbolden

0
815

UEFA er på banen med en ny kampagne med titlen Together #WePlayStrong. Formålet med kampagnen er at øge incitamentet for nye piger til at starte til fodbold – og få nuværende pigespillere til at fortsætte med at spille.

Af Andrea Signe Trolle

Torsdag den 1. juni lancerede UEFA den nye verdensomspændende kampagne Together #WePlayStrong, som skal få flere piger til at spille fodbold. Det er UEFAs vision, at fodbold skal være den sportsgren, som flest piger spiller – og det er kampagnen et led henimod.

Kampagnen er primært henvendt piger i alderen 13-17 år i forbindelse med nye offentliggjorte resultaterne fra et forskningsforsøg. Resultaterne viste, at fodboldpiger i gennemsnit har en generel bedre selvtillid i forhold til piger som ikke spiller fodbold. Læs mere om studiet ved at klikke HER.

Derfor vil UEFA forsøge at oplyse endnu mere om, hvorfor det er sejt at spille fodbold som pige, så kvindefodbold kan blive den største sportsgren for piger.

Nadine Kessler deltager i kampagnen

Verdens bedste kvindelige fodboldspiller 2014, Nadine Kessler deltager også i kampagnen. Hun arbejder nu som konsulent for kvindefodbold i UEFA, hvor hun har medvirket i kampagnens tilblivelse, fordi hun også håber at flere piger vil spille fodbold i fremtiden. Hvorfor det ifølge Nadine Kessler er givende at spille fodbold, forklarer hun i følgende citat fra UEFA artiklen ”UEFA launches together #WePlayStrong”:

”Uanset om du skal spille EM til sommer eller bare spiller i parken med vennerne, så kan fodbold give dig så mange gode ting, som du kan tage med videre i livet. Det lærer dig at være en holdspiller, og hvor vigtigt det er at vise respekt over for både dine medspillere og modspillere”, fortæller Nadine Kessler.

Som en del af kampagnen har UEFA produceret en film, som blev offentliggjort kort inden Champions League finalen mellem Lyon og PSG. Det er målet, at filmen skal gå viralt og derfor bliver den også vist til mændenes Champions League finale mellem Juventus og Real Madrid, som bliver spillet på lørdag den 3. juni. Se filmen HER.

Nadine Kessler, der i 2014 blev kåret til Europas Bedste Kvindelige Fodboldspiller, er med i kampagnen, der skal få flere piger i gang med fodbolden. Arkivfoto: UEFA