Sølv i skoleligaen til Lyngs Fodboldpiger efter fantastisk fodboldår

0
1632
Stor begejstring da pigerne kvalificerer sig til Efterskole DM.

Fodboldpigerne fra Lyngs Idrætsefterskole har haft et helt fantastisk fodboldår der kulminerer med sølv i den store skoleliga, hvor både folkeskoler, efterskoler og akademier fra hele landet deltager.

“Vi vandt VM (vestjysk mesterskab) med sejr over Ikast, vi vandt DM i indefodbold med både pige 1 og pige 2,” fortæller pigernes træner Keld Østergaard. De seje piger har vundet nærmest alle deres kampe og kun tabt til Hjemly Efterskole, som vandt Skoleligaen og Vejle Idrætsefterskole, som vandt DM for efterskoler.

Indendørsfodbold: Pigernes førstehold vinder DM i indendørsfodbold.

“Det er et super hold, der har gennemgået et stor udvikling både som hold og individuelt, en ting som vi på Lyngs vægter meget højt,” fortæller Keld Østergaard og fortsætter: “Det er blevet til rigtig mange store oplevelser, som nu er printet ind i hukommelsen som rigtig dejlige minder.”

Udover utroligt meget fodbold på højt niveau, har året også budt på mange andre oplevelser fra idrætsrejse til sportsresortet Playitas til musical, fra turné med gymnastikopvisningen til galla med lancier. “Når vi er sammen med eleverne gennem alle disse store oplevelse og lærer dem at kende via undervisningen og aftenvagterne,

Træning på sportsresortet Playitas.

kan vi træne det hele menneske og ikke kun den person vi møder på banen.” fortæller Keld Østergaard, som en del af forklaringen på, hvorfor Lyngs står så stærkt.

Nu venter de sidste par uger, hvor der skal hygge så meget som muligt. I år bliver glæden dog lidt længere, da skolen også deltager i det store efterskole hold til DGI Landsstævnet i Aalborg.