Varde IF U16 Piger vinder pokalen i tæt kamp mod Fortuna Hjørring

0
2822

Varde IF’s træner Henrik Vermehren henter for andet år i streg Pokalfinalen hjem.

Af Varde IF 

Varde IF’s ungdomstræner Henrik Vermehren, har nu med en næsten identisk trup som i fjor, hentet sejren hjem til Varde igen. Med en sejr på 2-3 over et stærkt Fortuna Hjørring hold, kunne piger og trænere sent i aftes fejre den anden pokalsejr.

Vejen til finalen gik fra første kamp i september imod Billund IF, som blev vundet med cifrene 1-3 og med Mathilde Braithwaite som scorede en hattrick. Til “rivalkampen” imod Kolding Q, som blev vundet med cifrene 0-2, med dobbelte målscorer Line Aarhus. Disse to sejre banede vej til semifinalen, som blev spillet på Varde IF’s kunstgræsbane den 17. maj i år.

Semifinalekampen endte i en regulær fodboldgyser, hvor ordinær spilletid endte 2-2, med dobbelte målscorer Jasmin Kampmann. Finale pladsen skulle derfor afgøres i straffespark konkurrence og her afgjorde målmand Sidse Tryk Christiansen Vardes skæbne og reddede det afgørende spark til et slutresultat på 9-8.

Den 31. maj 2017 kl. 19.00 skulle finalen så stå imellem Fortuna Hjørring og Varde IF på Bjergets Idrætsanlæg i Kjellerup v/Silkeborg. Begge hold startede meget nervøst på banen, men som kampen skred frem var det Varde, der med en meget offensiv indsats havde flest afslutninger på mål i første halvleg, dog uden at score. Fortunas forsvar var effektivt og svært at komme igennem. Anden halvleg startede lidt nervøst fra Vardes side, men blev hurtigt vendt til et massivt angreb på Fortunas mål og hele 3 mål gik ind på 10 minutter. Et fantastisk sammen spillende Varde hold fik spillet bolden rundt og afleveret til en tændt Braithwaite, som scorede til 0-1 i 60. minut, efterfulgt af et hjørnespark placeret af Emilie Billing lige i hovedhøjde på 3 Varde Spillere, Braithwaite var hurtigst på bolden med hovedet til 0-2. 8 minutter senere var pigerne igen på pletten og med et fremragende kontraspil, hvor Anna Drage ligger den i fødderne på Braithwaite, som scorer til 0-3. På dette tidspunkt så det helt klart ud til at Varde var sikker på sejren, med kun 10 minutter igen. Men, men, men med kun 5 minutter af ordinær spilletid tilbage, får Fortuna tildelt et straffespark, som giver mål og ryster Varde spillerne og ca. 3 minutter i overtid, scorer Fortuna på et hjørnespark, hvor det desværre blev lidt rodet i Vardes forsvar. Kampen endte dog 2-3 til Varde, som kunne juble og ånde lettet op ved dommerens slutfløjt.

Pokalturnerings truppen bestod af følgende spillere:

Sidse Tryk Christiansen, Mathilde Burgaard, Caroline Ahlers Hansen, Jasmin Kampmann, Solveig Sørig, Anna Drage Larsen, Emilie Dolleris Billing, Line Bruun Madsen, Katrine Pontoppidan Laugesen, Mathilde Braithwaite, Line Aarhus, Emma Vermehren, Line Holm, Nicoline Brodersen, Kea Deibert og Josefine Madsen.

“Min umiddelbare reaktion på pigernes succes i går aftes med pokal sejren, bunder i al sin enkelthed om et utroligt homogent og vel sammenspillet hold. Ja, selvfølgelig har vi mange dygtige individualister, men alle har formået at skabe respekt og kemi mellem hinanden, således holdet over en længere periode præstere virkeligt på højt niveau. De arbejder konstant for hinanden og tillader også de udfald eller fejl der opstår gennem fodbold kampe. I dette sammenhæng er det en meget ung trup, da største delen af vores trup er årgang 02. Det vil sige vores modstander vil typisk være 1 år længere fremme i deres fodbold udvikling.” siger Henrik Vermehren

Henrik tilføjer “Bl.a. stillede FC Thy Pigerne i vores indbyrdes semifinale med 10 spillere fra årgang 2001 og ældre, som bare fortæller hvor stor en præstation dette ganske enkelt har været. I øvrigt havde jeg for sjov taget pokalen med fra sidste år, den viste jeg dem under vores taktiske oplæg til kampen, blot som en lille motivations faktor. Begge pokaler fik plads i forruden af bussen på hjemturen”

Der blev fejret behørigt med Champagne(børne) på banen og sang og skrål hele vejen hjem i bussen.

Nu er det DBU turneringen Varde koncentrer sig om, hvor der resterer fire kampe i puljen.