Vejle gør det svært for Fortuna Hjørring

0
763
Marika Skov og Vejle boldklub

Vejle havde ikke meget at spille for rent pointmæssigt, da de drog til Hjørring lørdag eftermiddag. Det havde nordjyderne til gengæld, for stadig at holde liv i medaljedrømmene. 

Af Sophie Lysholt  

Når man har spurgt spillere og trænere i Vejle Boldklub, hvad deres mål i sæsonen er, har svaret altid været det samme: De vil gerne have mindst én sejr, og de vil gerne være med til at afgøre, hvor medaljerne havner.

De målsætninger må siges at være gået i opfyldelse. Først med en sejr over BSF for nogle uger siden, og nu med en uafgjort mod Fortuna Hjørring i weekenden. Fortuna Hjørring var et point efter Brøndby forud for kampen mod Vejle, men med en sejr der og en sejr over netop Brøndby i sidste spillerunde, ville guldet havne i Nordjylland. Det regnskab ødelagde Vejle godt og grundigt, da de efter 14 minutter bragte sig foran på Bredbånd Nord Arena.

Vejle havde fra starten aftalt, at de ville presse hårdt på i kampens begyndelse for at skabe usikkerhed hos modstanderne, og det lykkedes. Amalie Thestrup lagde maksimalt pres på Fortunas bagkæde, erobrede bolden og satte afsted mod mål. Da hun var tæt nok på, sendte hun bolden fladt mod mål med venstrebenet og kunne sekundet efter se den trille ind over stregen bag Maria Christensen.

”Det var så fedt, at se bolden gå i mål, og i sådan nogle kampe er det jo ekstra sjovt, især fordi der virkelig var noget på spil for Fortuna,” sagde målscoreren efter kampen.

Efter Vejles mål trak holdet sig længere tilbage på banen og forsøgte at forsvare føringen. Det gjorde tydeligvis Fortuna-spillerne frustrerede, og de havde svært ved at komme igennem det hårdt kæmpende Vejleforsvar. Efter 28 minutter bragte Laura Frank balance i stillingen, men selvom Fortuna var det dominerende og boldbesiddende hold i resten af kampen, formåede Vejle at holde målet godt beskyttet.

“Vi var virkelig under pres til sidst, men vi gav dem hårde betingelser, og det er også derfor, at vi har fået det ene point,” sagde Amalie Thestrup.

Skal Fortuna stadig nå at være med i kampen om medaljer, kræver det at Brøndby sætter point til i Kolding den 10. juni, og at Fortuna vinder over Brøndby på udebane den 17. juni.