AaB U16 piger med 2 hold til Stensballe Talentstævne – AaB1 tog pokalen med hjem!

0
1084

KLUBNYT

Af AaB kvinde-/pigeafdeling

I weekenden fra d. 18.08. – 20.08. var AaB’s U16 piger til Stensballe talentstævne med 2 hold. AaB var den eneste klub, der til dette stævne havde 2 hold med i samme række, hvilket siger noget om hvilken bredde, der er i afdelingen.

For AaB2 blev det en hård turnering, hvor holdet via hård fight spillede lige op med de andre hold, der var i puljen, hvilket resulterede i mange tætte og spændende opgør mod andre elitehold fra nær og fjern. AaB2 var under stævnet afhængig af hjælp fra u14 holdet, hvor de spillere, der var med herfra gav alt, hvad de havde og bidrog med en masse god fodbold.

Specielt AaB2s kamp imod HB Køges elitehold var imponerende. Holdet fik via hård fight og utrolig flot spil   tilkæmpet sig en sejr på 1-0 over et hold, der normalt huserer på øverste niveau på Sjælland.

AaB2 var under hele turneringen hårdt ramt af diverse skader, hvilket gjorde det svært for holdet for alvor at finde ind til en god rytme, og holdet var samtidig afhængig af spillere der normalt spiller i u14 rækken. Dog arbejdede alle piger omkring holdet, og de gjorde alt hvad de kunne og leverede en forbilledlig præstation, som samtlige spillere kan være stolte af.

AaB1 startede fredag ud med en 1 – 0 sejr over VSK Århus.

Lørdag formiddag var AaB1 foran 1-0 ved pausen imod Roskilde, men spillerne levede ikke op til forventningerne fra trænerteamet, hvilket holdet fik at vide i pausen. Efter dette så man den ønskede effekt af snakken, og holdet spillede Roskilde baglæns ud af banen og endte med at få en sejr på 3-0.

Kamp 2 var imod Rosendal. AaB1 overvandt dog denne udfordring med en sejr på 2-0.

Sidste kamp lørdag aften stod imod de evige rivaler i grønne trøjer – Fortuna Hjørring. Onsdagen inden Stensballe havde holdet besejret Fortuna 1-0 i den første kamp i Liga1, så Fortuna var tydeligt motiveret for revanche. Denne fik de ikke, da det igen lykkedes AaB1 at tage en 1-0 sejr med hjem. Dermed sikrede AaB1 sig 1.pladsen i puljen med maksimum point og semifinale imod Sundby BK, der havde vundet 1-0 over AaB2 fredag aften.

Søndag kl. 09:40 fløjtede dommeren op til en hårdt spillet kamp, med mange frispark. AaB1 formåede dog at holde fokus og forlod banen med en 4-0 sejr. Dermed var AaB1 i finalen, hvor de igen stod over for Fortuna Hjørring for 3. gang på bare en uge.

Kl. 14:00 fløjtede finalens dommer op til en kamp, hvor det var tydeligt, at begge hold havde respekt for hinanden. Desværre for AaB1 kom Fortuna Hjørring foran midtvejs i 1. halvleg efter et frispark, der blev sparket ind i feltet, hvor en Fortuna spiller helt umarkeret kunne løbe til bolden og heade den forbi holdets keeper uden chance.
I pausen blev der talt om, at det var nu, hvor holdet stod overfor modgang, at pigerne skulle vise hinanden og tilskuerne, hvad de var lavet af og at bringe de gode attituder ind på banen. Dette lykkedes og fra start af anden halvleg satte AaB sig på kampen igen. Med godt 10 minutter tilbage af kampen kom AaB tilbage på 1-1. De sidste minutter af kampen blev der presset på for den afgørende scoring, men denne udeblev.
Derfor måtte holdet i straffe for at afgøre, hvem af de 2 nordjyske hold, der skulle vende hjem med pokalen. Her vandt AaB, da de havde mest is i maven og scorede 1 gang mere end Fortuna.

Stort tillykke til pigerne med den flotte guldmedalje til Stensballe Talentstævne og ikke mindst den spillemæssige udvikling holdet igennem turneringen har vist.