Pernille Harder kan i dag blive Europas bedste

0
925

I dag kåres UEFA Womens Player of The Year ved et stort UEFA-arrangement i Monaco. Pernille Harder er en af tre nominerede til titlen, og det er er helt på sin plads

Den danske landsholdsspiller Pernille Harder kan i dag sætte trumf på en fantastisk fodboldsæson, når UEFA kårer Womens Player of The Year. Tre spillere er nomineret til titlen, og Pernille Harder er som danske spiller nogensinde blandt de nominerede. De to andre er den hollandske angriber Lieke Martens, der blev kårets til turneringens spiller ved EM i Holland, og Tysklands anfører Dzsenifer Marozsán, der blev Champions League-vinder med sin franske klub Lyon.

DRs fodboldkommentator Henrik Liniger finder det helt berettiget, at Pernille Harder er blandt de tre nominerede:

”Jeg tror ikke, at du kan finde en klub i verden, der ikke kunne tænke sig at få Pernille Harder. Jeg mener helt klart, at hun har klassen til at være med i dette selskab,” siger han til DR.dk.

Fodbold For Pigers chefredaktør Steen Trolle er det danske medlem af den jury, der er med til at vælge UEFA Womens Player of The Year. Jurymedlemmerne skulle forud for nomineringen udvælge tre spillere, og han pegede på netop Pernille Harder, Lieke Martens og Dzsenifer Marozsán. Steen Trolle er derfor helt enig med Henrik Liniger:

”Pernille har vundet to nationale mesterskaber i 2016-2017-sæsonen, både det svenske og det tyske. Hun er svensk topscorer og tysk pokalvinder, og hun blev for andet år i træk kåret til Årets spiller i Sverige, inden hun skiftede fra Linköping til Wolfsburg. Hun har scoret massevis af mål og været det kreative omdrejningspunkt hos de danske EM-sølvvindere, så Pernille Harder er klart en af Europas allerbedste,” siger han, som skal følge kåringen torsdag i Monaco, hvor årets bedste mandlige spiller også skal kåres. Her står kampen mellem Lionel Messi, Christiano Ronaldo og Gianluigi Buffon.

Stolt Pernille Harder

Pernille Harder er stolt over nomineringen men har svært ved at vurdere sine chancer for at vinde den prestigefyldte titel.

”Det er utroligt dygtige spillere. Jeg er først og fremmest bare utroligt stolt af at være blandt de tre nominerede – og være så tæt på. Så må man se, hvem der tager prisen,” sagde hun forleden til Berlingske.

”Lieke Martens havde et fantastisk EM, og Marozsán er bare en kanon-spiller. Det er to rigtigt dygtige, offensive spillere. Jeg har selv set meget på Marozsán som spiller og været meget imponeret af hende. Lieke Martens har jeg fulgt meget i Sverige, og så har jeg set, hvor god hun var til EM. Det er to rigtigt dygtige individuelle spillere, som også gør deres medspillere gode. Måske er Liekens favorit,” siger hun.

At Pernille Harder har grund til at være stolt, er til at forstå, når man ser på de spillere, der var tæt på at komme blandt de nominerede. På de syv næste pladser i afstemningen kom således disse spillere:

  1. Vivianne Miedema, Holland / Bayern München og Arsenal

5: Eugénie Le Sommer, Frankrig / Lyon

6: Wendie Renard / Frankrig, Lyon

7: Jackie Groenen, Holland / FFC Frankfurt

8: Lucy Bronze / England, Manchester City

9: Jodie Taylor / England, Arsenal

10: Shanice van de Sanden, Holland /Liverpool