BGI akademiet og KoldingQ i nyt samarbejde

0
1732

Gennem flere år har BGI akademiet haft et nært samarbejde med Kolding Q, men en egentlig aftale mellem parterne er først for nylig kommet på plads

Af BGI akademiet

Fodbold for piger har på BGI akademiet været igennem en positiv udvikling, hvor der på nuværende tidspunkt er 54 piger på fodboldlinjen. For pigerne på fodboldlinjen bliver det nu endnu lettere at kombinere et efterskoleophold med klubtræning og landshold for de piger, der er udtaget.

Helt konkret betyder samarbejdet med Kolding Q blandt andet, at der arrangeres ekstra klubtræning på BGI akademiets faciliteter for at gøre det så let som muligt for spillerne at kombinere efterskolelivet med talenttræningen – og her kan spillere fra andre klubber på efterskolen også deltage i klubtræningen.

I den forbindelse vil BGI akademiet få besøg af blandt andre 3F-liga-træneren for Kolding Q, Peter Pedersen, som kan være med til at give lidt ekstra motivation til spillerne.

Leder af Sportsakademiet på BGI akademiet, JP Nielsen, siger:

”Med samarbejdet sikrer vi en høj kvalitet på fodboldlinjen for både bredde og elite. Vores 54 spillere er inddelt i tre niveaudelte trupper, så træningen vil blive tilpasset den enkelte elev. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at samarbejdet er istandsat, da Kolding Q og BGI akademiet har de samme grundlæggende værdier om at sikre sammenhængen mellem klub og efterskole.”

Udover det sportslige har samarbejdet ligeledes som formål at fremme de unges generelle trivsel og sociale liv i de forskellige sammenhænge, spillerne indgår i. De skal således lære, hvordan man får
hverdagen, der udover træning indeholder boglig undervisning, til at hænge sammen. At lære, hvilke prioriteringer, der skal foretages, når man dyrker eliteidræt, er også blandt samarbejdets fokuspunkter.

KoldingQ´s formand, Niels Sterndorff siger:

”Jeg er både stolt og yderst tilfreds med samarbejdsaftalen med BGI akademiet, da netop BGI har de samme værdier som KoldingQ. De fokuserer på det hele menneske, samtidigt med, at de modsat andre
efterskoler forstår at kombinere og planlægge elitefodbolden, skolen og det sociale liv med spillerne i centrum”.

Udover samarbejdet med 3F-ligatrænerne har BGI akademiet ansat tidligere DBU-træner og Brøndbyspiller, Signe Pries Andersen som træner på fodboldlinjen. Signe er ligeledes ansat som fysisk
træner for U16 og U18 i Kolding Q.

”Signe Pries Andersen er ét af de største trænertalenter inden for kvindefodbolden, så vi glæder os over at have hende med om bord – Og så er det jo et plus, at have én ansat, der både er tilknyttet Kolding Q og BGI akademiet. Udover Signe har vi også tidligere håndboldspiller og OL-guldvinder Christina Roslyng med på teamet, som skal stå for den mentale træning omkring talenterne”, siger JP Nielsen.