EM-finalen mest sete fodboldkamp i tre år

0
3063

Næsten halvanden million danskere så med foran tv-skærmene, da det danske kvindelandshold søndag aften spillede EM-finale i Holland.

Dermed blev kampen, som Danmark tabte 4-2 til Holland, den mest sete fodboldkamp i Danmark i tre år. Det viser tal fra Gallup, som dr.dk har offentliggjort.

Helt præcist var der 1.469.000 seere til den direkte live-transmission, som blev vist på både DR1 og Tv2. Det svarer til 82 procent af alle dem, der så tv søndag aften.

Faktisk skal man helt tilbage til VM-finalen i fodbold i 2014 for at finde en fodboldkamp i Danmark, som havde lige så mange seere.

”Vi er glade for den store succes og opbakning kvinderne har fået og glade for at vores langsigtede satsning på kvindelandsholdet har båret frugt. Derfor er vi også utrolig tilfredse med, at vi også fremadrettet kan vise danskerne kvindernes VM kvalifikation og slutrunde i 2019. Det glæder vi os allerede meget til,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, til dr.dk.

Kvindelandsholdet indleder kvalifikationen til VM i Frankrig i 2019 den 19. september mod Ungarn. Fire dage før – den 15. september – spiller Danmark en EM-revanche mod Holland i Horsens. Denne kamp vises også på DR.

Se højdepunkter fra finalen her.