Galten FS’ U13-piger vindere af Ramsing Cup 2017

0
2228

Guld til Galtens U13-piger efter nervepirrende straffesparkskonkurrence

Samme dag som kvindelandsholdet kæmpede om EM-guldet i Holland stod Galtens U13-piger i finalen i Ramsing Cup i Spjald. Det var andet år i træk, at pigerne var nået frem til slutkampen i den vestjyske turnering, og mens kvindelandsholdet desværre snublede på tærsklen til den helt store triumf, så lykkedes det igen Galtenpigerne at gå hele vejen til guldet, ligesom tilfældet var i 2016.

Pigerne valgte i finalen at trække de mange tilskuere igennem hele følelsesregisteret. Pokalen kom således først i hus efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor Ane Damgaard Trinderup i bedste Simone Boye-stil køligt placerede bolden helt oppe i målhjørnet på det 6. og afgørende spark efter at Alma Guldager Hoppe havde nuppet det foregående spark.

Weekenden igennem har Galtens U13-piger spillet en omgang super flot fodbold, der lover rigtig godt for efteråret, hvor U13-pigerne skal spille Liga 1 – Jyllands stærkeste række. Galtens U13-piger har også et C-hold, der i foråret klarede sig rigtig godt. Størst er glæden dog over det fantastiske sociale sammenhold som pigerne i alle sammenhænge udviser.

Som udløber af kvindelandsholdets og egen succes og den store fokus af pigefodbolden i det hele taget i den seneste tid samt ikke mindst de mange sjove aktiviteter ved siden af fodbolden som U13-pigerne er kendt for, håber vi at se en masse nye holdkammerater til de i forvejen 23 piger, der spiller U13-fodbold i Galten FS (årgang 2005 og 2006). Pigerne træner mandag kl. 17:30-19 og onsdag kl. 17-19 og alle nye spillere er velkomne på Klank uanset erfaring og niveau. Masser af billeder og videoer af U13-pigernes oplevelser kan ses på Instagram under hashtaget #gfspiger

Af Jakob Bonde Lauritsen, Galten FS