Junge om skifte: “Det vigtigste er spilletid”

0
775

Landsholdsspilleren Sofie Junge skifter FC Rosengård ud med Levante. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Junge om hendes tanker omkring sit nye fodboldliv i Spanien.  

Af Solveig Valbjørn

Sofie Junge har netop skrevet under på en etårig kontrakt med den spanske klub Levante, efter hendes kontraktudløb i FC Rosengård. Skiftet til Levante ser Junge som et vigtigt skridt i karrieren:

“Det vigtigste for mig på dette tidspunkt er at få en spillet en masse kampe. Det er ikke blevet til mange kampe det sidste halvandet år, så derfor er det vigtigt at jeg ikke kommer til at sidde på bænken. Derfor passer det mig godt at det ikke er en europæisk topklub jeg er kommet til. Samtidig har jeg også behov for at prøve noget helt andet. Jeg har siddet alt for meget fast i ærgrelsen over at min tid i Rosengård blev ødelagt af skader, og den følelse skal jeg væk fra. Det tror jeg en oplevelse som denne kan hjælpe mig med,” fortæller Junge, og tilføjer:

“Træneren for Levante har fortalt mig at han har prøvet at få fat i mig i to år. Det betyder meget for mig at han tror på mig og den måde jeg spiller på, for så tror jeg på at han vil give mig rammerne til at spille mit spil.”

Junge er netop hjemvendt fra EM, hvor hun på på grund af flere skader i den danske trup, kom til at spille en vigtig rolle i både semifinalen og finalen. Nu glæder hun sig til endnu flere gode fodboldmæssige oplevelser:

“Jeg glæder mig mest til at lære hvordan man spiller fodbold i Spanien og ellers gør tingene i forhold til træning osv. Spansk kvindefodbold stormer fremad og jeg kan godt lide at de er så gode til at holde bolden i egne rækker. Men træneren her er også enig i at der ikke bliver skabt nok chancer når der er for meget fokus på at holde i bolden, så jeg håber vi i Levante kan komme til at spille på en måde så vi beholder bolden i egne rækker men samtidig også får skabt masser af chancer,” lyder det fra Junge.