Landsholdsspillere overraskede fodboldskole-deltagere

0
1832

3F-spilleren Freja Sørensen Abildå var sammen med fire andre fodboldpiger en tur forbi en fodboldskole i Taastrup for at inspirere børnene til at drømme stort omkring deres fodbold – og det betyder meget for det unge stortalent.

Af Solveig Valbjørn

Børnene på DIF Get2Sport fodboldskolen i HTI Fodbold fik sig en god oplevelse, da de i onsdags fik besøg af fem kvindelige landsholdsspillere.

Freja Sørensen Abildå havde sammen med Ida-Marie Sørensen, Caroline Pleidrup Gram, Lærke Tingleff Søndergaard og Josephine Madsen nemlig valgt at bruge sin dag på at gøre en forskel for fodboldskolens deltagere. Ungdomslandsholdsspillerne viste både tricks og finter og spillede med og mod deltagerne, hvilket imponerede selv de mest skeptiske drenge:

“Der var lidt forskellige reaktioner blandt børnene. Nogle blev helt generte, andre var med det samme henne og spørge om en masse ting, og så var der selvfølgelig de lidt mere skeptiske drenge, som dog alligevel endte med at ville have skrevet autografer på trøjen efter et par tunneller på panna-banen.”

19-årige Freja spiller til dagligt fodbold på 3F-holdet i Brøndby, og har derfor en travl hverdag med masser af træning – men som Freja fortæller, så var det ikke kun børnene der fik noget ud af dagen:

“Jeg var også derude sidste år, hvor jeg havde en rigtig god oplevelse. Det er én af de måder, hvor jeg kan være med til at bidrage til en positiv opmærksomhed omkring kvindefodbold. Når jeg så ser, hvor glade børnene bliver, så bekræfter det mig i, at sådan et besøg helt klart er min tid værd,” siger Freja, og tilføjer:

“Det giver mig rigtig meget at komme ud og se de her børn, der bare synes det er sjovt at spille fodbold. For selvom jeg spiller på højt plan og hele tiden stræber efter at blive bedre, så er det vigtigste jo glæden ved at spille. Og det minder de her børn mig om.”