Lieke Martens: Det er en kæmpe ære

0
1943
MONACO, MONACO - August 24: UEFA Women's Player of the Year Award winner Lieke Martens during a press conference following the UEFA Champions League 2016/17 Group Stage Draw part of the UEFA ECF Season Kick Off 2017/18 on August 24, 2017 in Monaco, Monaco. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Den hollandske angriber Lieke Martens var både overrasket og superstolt, da hun torsdag aften modtog titlen som UEFA Womens Player of The Year 2016

Af Steen Trolle

Den 24-årige hollandske angriber Lieke Martens blev torsdag aften kåret til UEFA Womens Player of the Year 2017. Det skete bare tre uger efter, at hun blev kåret til turneringens bedste spiller under EM-slutrunden i Holland. Alligevel virkede den hollandske europamester meget overrasket, da hun fik overrakt den prestigefyldte titel ved et stort UEFA-arrangement i Monaco.

“Det er så fantastisk. Det er en stor ære, jeg er virkelig stolt, men jeg kunne ikke opnået det her uden mine holdkammerater. Jeg er virkelig stolt – ja, jeg er målløs,” sagde Lieke Martens.

Lieke Martens vandt foran danske Pernille Harder og den tyske landsholdsanfører Dzenifer Marozan. Det var ikke mindst hendes præstation ved EM, hvor hun var med til at sikre Holland titlen, som sendte hende til tops hos juryen, som tæller trænere og journalister med speciale i kvindefodbold. Men Lieke Martens fremhæves også for en stærk præstation hos de svenske mestre Rosengård, hvor hun scorede 8 mål i foråret. Det er dén præstation, der har fået den spanske topklub Barcelona til at hente Lieke Martens til Spanien i sommerpausen.

“Lieke Martens skabte problemer for alle Hollands modstandere ved EM, og hun var med sine mål og assists på afgørende tidspunkter med til at sikre EM-titlen til Holland, som ikke var blandt forhåndsfavoritter. Hun er en strålende angriber, som blev inspireret af rampelyset og det store pres under EM til at vise høj teknisk klasse,” siger Paul Saffer, UEFA.com’s kvindefodboldredaktør.

Foto: Harold Cunningham, UEFA/Getty Images
Foto: Harold Cunningham, UEFA/Getty Images
Foto: Harold Cunningham, UEFA/Getty Images
Foto: Harold Cunningham, UEFA/Getty Images